Сьогодні, 17 червня, очільник області Владислав Скальський спільно із Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим оглянули хід будівництва ключових соціальних об’єктів у м.Вінниці.

На сьогодні одним із найбільш важливих проєктів є добудова головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги по вул.Київській, 68.

В існуючому закладі передбачено створення необхідних умов для надання висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги в умовах цілодобового стаціонару з гострими станами, що потребують високої інтенсивності лікування та догляду.

До головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги запроєктовано добудову триповерхової будівлі приймально-діагностичного відділення інтенсивної терапії з ургентним операційним блоком на 4 операційні та відділення інтенсивної терапії.

«Цей проєкт є вкрай важливим для системи охорони здоров’я Вінницької області, але, в першу чергу,  він має провідне значення для порятунку людських життів. Саме у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги зосереджена велика кількість найважчих випадків. – зазначив Владислав Скальський. - Раніше, під час візиту до Вінниччини Міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, ми обговорювали значення цього проєкту, для реалізації якого надзвичайно важлива державна підтримка. Проєкт з добудови головного корпусу лікарні швидкої медичної допомоги є частиною великого проєкту Emergency, у рамках якого проводиться реконструкція приймальних відділень. Лікарня підпадає під ті проєкти, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку».

Голова ОДА Владислав Скальський ініціював залучення ще додаткових 10 млн грн державних коштів для того, щоб пришвидшити процес будівництва і полегшити завдання органам місцевого самоврядування, які є власниками цього закладу вторинного рівня.

«Це повністю підтверджує той підхід, що ми спільними зусиллями реалізуємо проєкти, які найбільш потрібні для покращення життя людей», - зауважив Владислав Скальський.

Сьогодні на об’єкті виконуються внутрішні роботи, зокрема, з влаштування внутрішніх інженерних мереж, прокладання системи оповіщення про пожежу та протипожежної сигналізації тощо.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, оглянувши обсяг робіт, зауважив: «На сьогодні поставлено завдання, щоб до 1 жовтня по цьому об’єкту були завершені усі будівельні роботи, адже ще є низка питань щодо обладнання та реалізації усіх необхідних заходів у рамках програми Emergency. Це справді знаковий та досить важливий об’єкт, адже міська лікарня швидкої медичної допомоги є базовою лікарнею госпітального округу, який включає обслуговування майже 900 тис. населення м.Вінниці та північних районів області. Саме тому нам необхідно якнайшвидше завершити цей проєкт. Ми також розуміємо те, що на сьогодні медицина повинна бути готовою і до викликів сьогодення, пов’язаних із пандемією коронавірусу.  Ті заходи, яких було вжито на базі відділення реанімації та анестезіології Вінницької міської клінічної лікарні №1 вже підтвердили правильний шлях щодо стратегічного бачення розвитку вторинної ланки охорони здоров'я м.Вінниці. На сьогодні наше завдання – завершити цей процес, встановити обладнання і створити умови для надання якісної медичної допомоги населенню».

Реалізація проєкту з добудови головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги передбачає і забезпечення роботи зони досліджень, лабораторної та діагностичної зон, а також зміну маршруту пацієнта, відповідно до сучасних стандартів.