18 червня, у Верховній Раді України відбулася зустріч народних депутатів – членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індонезія з представниками посольства Республіки Індонезія в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Посолом Індонезії в Україні Юдді Кріснанді.

Як зауважив голова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індонезія Артем Кунаєв, новоутворена група дружби дуже чекала цієї зустрічі. Він подякував Послу та Посольству за її високий представницький рівень. «Це свідчить про щире бажання сприяти міжпарламентському співробітництву між Україною та Індонезією», - сказав керівник групи і висловив впевненість що «в майбутньому таке співробітництво стане гарним внеском у розвиток відносин між нашими країнами».

Також голова депутатської групи Верховної Ради України подякував Індонезії за її міжнародну позицію в частині підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема при голосуваннях в Генеральній Асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

«Я сподіваюсь, що така позиція буде підтримана і на 75-й сесії у 2020 році», - сказав Артем Кунаєв.

Народний депутат також висловив сподівання, що спільна робота буде плідно впливати на економічне, політичне та інші види співробітництва між двома країнами.

Артем Кунаєв представив членів депутатської групи дружби Верховної Ради України.

Народні депутати України під час своїх виступів висловили сподівання на покращення економічного співробітництва між двома країнами.

Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії в Україні, у свою чергу, подякував за організацію зустрічі і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

За словами Юдді Кріснанді, співробітництво між парламентами двох країн активно розвивається. Так, за його словами, тиждень тому у парламенті Індонезії була створена аналогічна група дружби, що якої увійшли шість депутатів. Окрім того, протягом останніх трьох років більше 200 депутатів з Індонезії відвідали Україну у складі 12 делегацій.

Посол також зауважив, що, якби не карантинні заходи, то планувалась поїздка парламентської делегації до України у лютому, а у квітні - візит заступника голови парламенту Індонезії.

«Сподіваюсь, що ситуація із коронавірусом стабілізується і наші плани реалізуються», - сказав дипломат.

Посадовці та співробітники Посольства Республіки Індонезія в Україні коротко поінформували народних депутатів України про політичний устрій, особливості соціальної та культурної сфери Індонезії, її історію, а також про співпрацю між двома країнами.

За інформацією представників Посольства, Індонезія зацікавлена у розвитку співпраці з Україною в ІТ галузі, торгівлі, спорті, культурі, туристичній та інвестиційній сферах.

Зазначалося, що на сьогодні найбільшу частку в імпорті Індонезії з України становлять зернові, а України з Індонезії - пальмова олія. Реалізовуються ряд інвестиційних проектів. Збільшується кількість українських туристів, які відвідують Індонезію, є співпраця у галузях медицини та освіти.

Юдді Кріснанді висловив сподівання, що завдяки групам міжпарламентських зв’язків відносини між Україною та Індонезією будуть швидко розвиватись.

«Індонезія – це майбутнє для Україні, а Україна – майбутнє для Індонезії», - сказав Посол.

Учасники зустрічі висловили сподівання на швидке покращення ситуації із захворюванням на коронавірус і відновлення взаємних візитів задля реалізації потенціалу, який є між двома країнами.

Довідково: Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індонезія, до складу якої увійшло 10 народних депутатів України, була створена 28 квітня 2020 року.