Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп висловив підтримку та співчуття постраждалим від пожеж у Луганській області минулого тижня. 

“Хочу також висловити вдячність всім вогнеборцям та рятувальникам, які були долучені до цього процесу та оперативно, незважаючи на побутові речі та не шкодуючи свого життя й здоров’я, доклали максимум зусиль для боротьби зі стихією. Пожежі були досить серйозні, і впевнений, що Верховна Рада буде оперативно вирішувати все, що буде залежати від нас щодо ліквідації їх наслідків”, - зазначив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков також наголосив, що крайній тиждень третьої сесії Верховної Ради України ІХ скликання буде насиченим та напруженим. “Наразі маємо деяке блокування нашої роботи через розгляд так званого законопроекту про азартні ігри. Багато питань стоять у черзі на розгляд, тому нам потрібно буде трохи попрацювати понаднормово - в режимі позачергових засідань”, - зауважив Голова Верховної Ради.

Голова Парламенту нагадав, що перше позачергове засідання відбудеться вже сьогодні о 14:00. “Деякі з питань для розгляду є дискусійними, але переконаний, що кожен зможе висловити свою позицію. Зокрема, буде розглядатись питання про призначення місцевих виборів у жовтні 2020 року і зміни до держбюджету щодо виділення коштів на їх проведення”, - зазначив Дмитро Разумков.

Він також повідомив, що вже підготовлено Розпорядження Голови Верховної Ради України щодо проведення ще одного позачергового засідання завтра, 14 липня о 15:00. “Якщо ми не зможемо швидко пройти та прийняти рішення щодо законопроекту про азартні ігри, то можливе проведення й інших позачергових засідань цього тижня”, - підкреслив Голова Парламенту. 

Дмитро Разумков зауважив, що цього тижня відзначатиметься  визначна подія для Верховної Ради та історії нашої держави - 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України. “Ми готуємо проведення урочистого засідання, у якому візьмуть участь близько 150 народних депутатів першого скликання, що були безпосередніми учасниками одного з вирішальних засідань Парламенту України 1991 року”, - зазначив Голова Верховної Ради.