Сьогодні, в рамках робочої поїздки до Тиврівського району голова облдержадміністрації Сергій Борзов ознайомився з роботою Тиврівського ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки.
За словами керівника ліцею, Андрія Подзігуна, педагогічний колектив закладу систематично працює в напрямку моделювання інноваційного освітнього середовища сучасного ліцею, що сприяє всебічному розвитку особистості учнів та формуванню високоосвічених випускників, які в подальшому будуть здатні самостійно реалізувати набутий потенціал знань.
«Наш навчальний заклад працює дійсно на розвиток дитини і доказом цього є прекрасні результати в освіті, які мають наші учні. Це 5 місце за результатами ЗНО серед навчальних закладів Вінницької області, це значні досягнення наших учнів на олімпіадах як обласного так і Всеукраїнського рівнів. Цьогоріч маємо 23 переможці обласних олімпіад, а також одна наша учениця стала стипендіаткою Кабінету Міністрів України», - зазначив керівник навчального закладу.
На основі встановлених Кабінетом Міністрів України нормативних документів у закладі функціонують наступні факультети:
- Фізико-математичний з поглибленим вивченням математики, фізики та інформатики;
- Природничий факультет з поглибленим вивченням біології, хімії та географії;
- Філологічний факультет з поглибленим вивченням англійської, німецької мови та російської мови;
- Гуманітарний з поглибленим вивченням історії України, всесвітньої історії та правознавства.
Знайомлячись із роботою навчального закладу Сергій Борзов оглянув навчальні кабінети, астрономічну обсерваторію і музей учбового закладу, де зробив запис у книзі відвідувачів.
Крім того, очільник регіону не оминув увагою їдальню ліцею, оздоровчу кімнату, спортивну залу та спортивний майданчик зі штучним покриттям.
За підсумками побаченого, Сергій Борзов позитивно оцінив роботу ліцею та відзначив, що подібний досвід роботи варто переймати багатьом керівникам навчальних закладів області.