Сьогодні, 10 серпня, в онлайн режимі відбулася щотижнева апаратна нарада під керівництвом голови ОДА Сергія Борзова.

На початку засідання керівник регіону заслухав інформацію директора Департаменту фінансів ОДА Миколи Копачевського. Посадовець зазначив, що станом на 1 серпня, тобто за сім місяців поточного року, виконання обласного бюджету складає 91,6 %. Микола Копачевський зауважив, що показники виконання бюджету протягом останнього місяця зросли, тобто, покращилася сплата податків. За його словами, це спричинено тим, що підприємства і сфера послуг відновили роботу, розпочалася виплата орендної плати за паї сільгоспвиробниками. Профінансовано всі взяті зобов’язання розпорядниками коштів обласного бюджету.

Доповідаючи на нараді, директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Ткачук повідомив, що в області вже зібрано 95 % зібрано площ врожаїв.

«Вінниччина вийшла на фінішну пряму жнивної кампанії, – зазначив посадовець. – Маємо врожай, вал якого складає 2 млн тонн зерна. Порівняно з минулим роком,  недобір врожаю становить майже 400 тис тонн. Однак, є сподівання на те, що виробництво валової кількості зерна буде на рівні минулого року, за рахунок збору врожаю кукурудзи. Наразі аграрії готують площі під посів озимого ріпака».

Микола Ткачук повідомив, що машинобудівні організації та підприємства області візьмуть участь у 32-ій Міжнародній агропромисловій виставці "АГРО-2020", яка розпочне роботу за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на головній державній виставковій арені НК "Експоцентр України" (ВДНГ).

Начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондаренко повідомила, що за останню добу на Вінниччині зафіксовано 11 нових випадків захворювання на COVID-19, протестовано 500 зразків, всього 2985 захворілих, з яких 2236 вже одужали. Проте, як зазначила Тетяна Бондаренко, на жаль, в області зафіксовано 63 летальних випадки.

Своєю чергою, в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк зазначив, що в навчальних закладах області триває підготовка до нового навчального року. Він зауважив, що медичні огляди мають пройти всі учасники освітнього процесу, а в кожному навчальному закладі повинен працювати медичний працівник.

«Медичні працівники мають бути в кожній школі, або ж навчальний заклад може звернутися до закладу охорони здоров’я і заключити договір про обслуговування», – зауважив посадовець.

Володимир Буняк звернув увагу присутніх на те, що в разі потрапляння області до «зеленої» чи «жовтої» карантинної зони – навчання у закладах освіти триватиме, з дотриманням маскового режиму під час переходу учнів до іншого приміщення та з обов’язковим забезпеченням антисептичними заходами. «Помаранчева» зона передбачає змішане, офлайн та онлайн, навчання. Якщо регіон потрапить до «червоної» зони – навчальний процес відбуватиметься лише дистанційно.

Доповідаючи на засіданні, начальник управління дорожнього господарства ОДА Олег Бабій зазначив, що на сьогодні в області відремонтовано понад 48 км доріг місцевого значення, наразі відбувається капітальний ремонт чотирьох окремих ділянок доріг місцевого значення протяжністю 16,7 км та поточний середній ремонт 13 ділянок.  

«Завершено роботи по будівництву двох мостів – поточний середній ремонт мосту на км 65+564 автомобільної дороги О-02-03-05 Вороновиця-Тиврів-Шаргород у с. Мурафа Шаргородського району Вінницькій області, а також у с. Дзигівка і поточний середній ремонт на штучній споруді в с. Дзигівка Ямпільського району», – повідомив Олег Бабій.

В ході наради директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко повідомив, що на минулому тижні відбулося засідання обласної конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Комісія розглянула природоохоронні заходи, які можуть фінансуватися за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році.  Члени комісії обговорили проєкт «Будівництво гідротехнічних споруд захисту від підтоплення земель центральної частини смт Тростянець»;  «Нове будівництво сміттєсортувального комплексу на території Івановецької сільської ради Барського району», а також придбання сміттєвоза для Мурованокуриловецької селищної ради.