Перебуваючи із робочим візитом у Тульчинському районі, голова ОДА Сергій Борзов оглянув будівельний майданчик, де в рамках проекту «Велике будівництво» проводиться реконструкція будівель під дитячий садок в селищі Шпиків, який розраховано на 70 місць.

У 2020 році на будівництво заплановано виділити кошти з державного фонду регіонального розвитку в розмірі 7 100,0 тис. грн., сума співфінансування з місцевого бюджету, яку виділила громада, понад 1 млн грн. Загальна кошторисна вартість складає 17 661 тис грн.

За словами профільного заступника голови ОДА Олександра Піщика наразі профінансовано 3 млн 600 тис грн.

Нині у приміщенні дитячого садка проводяться внутрішні оздоблювальні роботи - штукатурення стін, шпатлювання, улаштування каркасу підвісних стель, монтаж вентиляційних повітпроводів). Крім того виконуються будівельні роботи по улаштуванню «тіньових навісів» та електромонтажні роботи по мережах зовнішнього освітлення.

В опалювальному пункті проводяться роботи по тепломеханічній частині.

Разом з тим є додаткова потреба у коштах на проведення будівельних робіт та закупівлю обладнання в сумі, що перевищує 5 млн грн.

За переконанням Сергія Борзова Шпиківська ОТГ має всі можливості, аби збільшити частину співфінансування на реконструкцію та обладнання приміщення дитячого садка.

«Обласна влада допоможе із будівництвом, але оснащення приміщення всім необхідним громада має взяти на себе», - резюмував Сергій Борзов.