Як зауважив Денис Шмигаль, такий ресурс дасть змогу розвивати економіку та економічний потенціал регіону.

Про це Глава Уряду розповів під час прес-брифінгу в межах робочої поїздки до Херсонської області 10 вересня. За його словами, Уряд розробляє стратегію реформування Державного фонду регіонального розвитку у зв’язку з провадженням реформи децентралізації.

«Має змінитися концепція та підходи використання коштів Державного фонду регіонального розвитку. Серед основних параметрів, які вже представлені та які готуються Міністерством розвитку громад і територій — це 3% від бюджету мають виділятися на ДФРР», — зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, ДФРР буде розподілятися за напрямками.

«50% — це об’єкти державної інфраструктури, за які відповідає Уряд, окреме профільне міністерство чи інші державні установи. 30% — це об’єкти обласного рівня, а 20% — територіальних громад. І області, і громади отримуватимуть фінансування на конкурсній основі», — зауважив очільник Уряду.

Як зазначив Денис Шмигаль, обов’язковою умовою виділення коштів буде надання обґрунтування економічної ефективності, доцільності, а також зазначення економічних наслідків від реалізації проектів.

Прем’єр-міністр додав, що це перший етап реформи фінансування інвестиційних проектів в Україні, який заплановано до обговорення з Верховною Радою України та місцевою владою.