3 листопада у м. Немирів, після реконструкції спорткомплексу відкрито сучасний мультифункціональний спортивний майданчик. Це один із п’яти спортивних об’єктів на Вінниччині, які включені до Національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов пильно слідкував за ходом реконструкції, відвідавши об’єкт на різних стадіях будівництва – в липні та  у вересні. Сьогодні під час відкриття готового об’єкту керівник області зауважив: «Приємно вражений завершенням реконструкції спортивного комплексу. Все зроблено якісно, гарно і сучасно! Переконаний, що це дуже успішний проєкт, адже у Немирові віднині є  мультифункціональний майданчик, де можна займатися ігровими видами спорту. Тут і окремий волейбольний майданчик з м’яким покриттям. – відмітив Сергій Борзов. - Все це збудовано в рамках Національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України. Таким чином, держава, у співпраці з органами місцевого самоврядування, реалізує такі чудові проєкти. Сьогодні ми проінспектували виконання робіт – штучне покриття дуже якісне і яскраве, підрядник дає гарантію на 5 років. Переконаний, що такі майданчики мають бути відкритими і доступними як для молоді, так і для людей старшого віку. Будівельники подбали про освітлення, що дає змогу займатись спортом ввечері та проводити змагання районного і обласного рівня».

У свою чергу, Немирівський міський голова Віктор Качур підкреслив, що спортивний об’єкт має вкрай важливе значення для мешканців громади, а також зазначив: «Новий спортивний майданчик надасть можливість жителям громади займатися різними видами спорту, зокрема: міні-футболом, волейболом, баскетболом, великим тенісом і бадмінтоном. Сьогодні значна кількість людей, а особливо молодь, ведуть малорухливий спосіб життя та «прив’язані» до ґаджетів. Для нас важливо, щоб наші мешканці мали можливість займатися спортом, були здоровими та із користю проводили час на спортмайданчику».

Посадовець також зазначив, що спортивний об’єкт буде доступний для усіх. Однак, до 18:00 годин на спортмайданчику займатимуться лише діти, а після шостої вечора - дорослі. Для цього буде розроблено відповідний графік, в тому числі і для тих осіб, які будуть тренуватися для участі у змаганнях з різних видів спорту.

За словами Віктора Качура, першочергова вартість об’єкта становила понад 7 млн грн. Після торгів – 6,3 млн. грн.

У рамках робочої поїздки, очільник області також проінспектував хід виконання ремонтних робіт критого спортзалу в межах спорткомплексу. Оглянувши спортивний об’єкт, Сергій Борзов зауважив: «Важливо, що міська влада співпрацює з місцевими підприємцями задля створення і покращення умов для занять спортом мешканцями громади. Адже Немирів  - це не маленьке містечко на периферії, а спроможна громада, де успішно працює великий бізнес».