1 грудня, голова облдержадміністрації Сергій Борзов та його перший заступник Наталя Заболотна  відвідали інфекційне відділення для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену  коронавірусом  SARS-CoV-2, облаштоване  на базі КНП «Вінницький клінічний Центр СНІДу ВОР».

«Це було нашим нагальним прагненням -  зробити обласну клінічну інфекційну лікарню, якої донині не було у Вінницькій області,- підкреслив Сергій Борзов.- Безперечно, пандемія вносить свої корективи як в Україні, так і в світі загалом. На сьогодні основне завдання лікарів – забезпечити пацієнтів киснем, адже це перше, що рятує життя».

Огляд лікарні розпочався з приємної події  -  передачі для медзакладу  апарату штучної вентиляції легень високого класу в рамках програми Ріната Ахметова «Порятунок життя».

«Фонд Ріната Ахметова» об’єднав зусилля самого Фонду, бізнесу і компанії ДТЕК зокрема,- зазначив радник ДТЕК Енерго Вадим Галицький. - Для допомоги медзакладам країни  виділено 300 млн грн. Задля більш ефективної роботи,Фонд створив проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» в рамках програми «Порятунок життя». Це найбільш масштабний проєкт, який на сьогодні не має аналогів в Україні. Сьогодні ми передаємо якісний апарат штучної вентиляції легень, який є досить простим у використанні та практично виключає втручання людини в його роботу».

Директор ДТЕК Ладижинська ТЕС Ігор Снєгін  подякував лікарям, що рятують людські життя: «Ми впевнені в тому, що об’єднавши зусилля бізнесу, громади і влади, ми зможемо здолати цю епідемію»,- підкреслив він.
Разом із сертифікатом на апарат  ШВЛ «MonnalT-160» (високого класу) вартістю 616 250 грн., представники Фонду передали медичним працівникам спеціально пошиті  халати  та костюми.

«Нам потрібно разом діяти. Негайно! Тому я вдячний сьогодні за подарунок для інфекційного відділення обласного СНІД-центру. Цей апарат штучної вентиляції легень, закуплений в рамках дії договору між ГО «Ради людей», ТОВ «Сучасна лікарня» та благодійною організацією «Фонд Ріната Ахметова», за сприяння компанії ДТЕК.  Фонд вже  надав  для Вінниччини 2875 експрес-тестів для того, щоб лікарі мали змогу оперативно проводити тестування населення. Варто підкреслити, що це справді яскравий приклад соціально-відповідального бізнесу, який допомагає боротися проти пандемії».