Під час робочої поїздки до Ямполя 26 січня голова облдержадміністрації Сергій Борзов проінспектував як проходить реконструкція частини першого поверху головного лікувального корпусу  ВЕ(Н) МД КНП «Ямпільська ЦРЛ».

Ямпільська центральна районна лікарня – це багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого рівня, що надає стаціонарну амбулаторну та невідкладну медичну допомогу населенню.

Тут 143 стаціонарних ліжка, щорічно в стаціонарних відділеннях ЦРЛ лікування проходить в середньому близько 6300 пацієнтів та проводиться близько 900 оперативних втручань.

Будівельним проєктом передбачена добудова критого в’їзду для автотранспорту медичної допомоги. До 1 квітня мають завершити другу чергу реконструкції – приймальне відділення.

«До речі, саме Ямпільська ЦРЛ отримала першою комп`ютерний томограф у рамках програми «Велике будівництво» - 17 грудня 2020 року. Томограф уже змонтований. Коштує він 11, 8 млн. грн.,- зазначив голова ОДА.

Очільник області переконаний, що усі вінничани, незалежно від місця проживання – на краю області чи ближче до Вінниці, мають отримати належне медичне обслуговування.

Приймальне відділення «районки» - це сучасне відділення невідкладної (екстреної) допомоги, що створюється для оперативного реагування на невідкладні стани, швидкої діагностики та госпіталізації пацієнтів.

Говорячи про кошти, слід відмітити, що загальна кошторисна вартість, згідно проєкту, складає 98 млн грн. «За рахунок обладнання, на торги виставлялась тендерна пропозиція у 22 млн грн. Аби відділення почало повноцінно функціонувати необхідно ще 6 млн грн. Будівельні роботи тривають. Обсяг їх виконання на сьогодні - 88 %»,- зазначив Сергій Борзов.

На сьогодні у відділенні завершено розведення інженерних систем, чистове шпаклювання стін, встановлено двері та підвісну стелю. Влаштовано систему вентиляції. Завершуються роботи з укладання плитки на стінах санвузлів, фарбування стін у коридорі та монтування датчиків сигналізації пожежної безпеки. Проводяться роботи по оформленню центрального входу. Завершено демонтажні роботи у підвальному приміщенні, зведення перегородок та влаштування бетонної стяжки, завершуються роботи по чорновому шпаклюванню стін. Проведено демонтаж старого обладнання у рентген-кабінеті.

Фінансування та касові видатки у 2020 році:

Передбачено– 8868,89 тис. грн.

з них: державний бюджет – 8368,89 тис. грн.; місцевий бюджет – 500,00 тис. грн.

Профінансовано – 8868,89 тис. грн.

з них: державний бюджет – 8368,89 тис. грн.; місцевий бюджет – 500,00 тис. грн.

Освоєно – 8483,24 тис. грн.

з них: державний бюджет – 7991,74 тис. грн; місцевий бюджет – 491,50 тис. грн.