Голова ОДА Сергій Борзов повідомив, що в рамках реалізації проєкту «Велике будівництво» у с. Агрономічне Вінницького району проводять зовнішню мережу освітлення.

Так, задля дотримання принципу енергозбереження, подовження терміну служби та покращення індексу кольоропередачі, в якості джерел світла встановлять 101 світлодіодний світильник на загальній протяжності 2,796 км.

«Система зовнішнього освітлення вулиць і доріг є невід’ємною частиною будь-якого населеного пункту. Саме вона забезпечує в темний час доби комфортні та безпечні умови для всіх без винятку учасників дорожнього руху. За статистикою, якісне освітлення в рази зменшує кількість дорожньо-транспортних пригод», – зазначив Сергій Борзов.

За його словами, ділянка автомобільної дороги загального користування місцевого значення у с. Агрономічне Вінницького району, що перебуває на балансі ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області», має досить жвавий автомобільний, велосипедний та пішохідний рух. По обидві сторони дороги знаходяться новобудови приватного сектору. Однак, роками мережа вуличного освітлення відсутня.

«Враховуючи численні звернення від мешканців щодо відсутності освітлення на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О-02-03-01 Вінниця-Гнівань-Тиврів на ділянці км 5+887 – км 8+683, з метою поліпшення рівня безпеки дорожнього руху і благоустрою території, на замовлення підприємства та за підтримки обласної державної адміністрації розпочато роботи з облаштування нової сучасної мережі вуличного освітлення», – наголосив посадовець.

Голова ОДА зазначив, що у грудні минулого року проведено державну закупівлю у системі «Prozorro» на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О-02-03-01 Вінниця-Гнівань-Тиврів на ділянці км 5+887 – км 8+683, протяжністю 2,796 км в межах Вінницької області (влаштування зовнішньої мережі освітлення), переможцем якої стало ТОВ «Спецбудстроймонтаж».

Очікувана вартість закупівлі становила 7 539 287,00 грн, цінова пропозиція переможця склала 7 230 092,91 грн. У результаті проведення конкурентних торгів держава економить близько 309 194,09 грн.

Роботи виконують в рамках реалізації проєкту «Велике будівництво» ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським, з дотриманням усіх заходів безпеки працівників в умовах карантину з протидії поширенню коронавірусу, за рахунок видатків із Державного дорожнього фонду.

Термін виконання робіт – до 30 травня 2021 року.

«Ця ділянка автомобільної дороги відремонтована шляховиками у 2018 році. «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» комплексно підходить до ремонту автомобільних доріг, тому вирішили зробити завершальним етапом ремонту освітлення», – резюмував Сергій Борзов.