Під час п’ятої сесії Верховна Рада ІХ скликання має зосередити увагу на чотирьох основних питаннях: тарифній політиці, розвитку промисловості, реформі судоустрою і створенні належних умов для кожного громадянина.  

Про це сказав Голова Парламенту Дмитро Разумков під час урочистого відкриття сесії.

“Пандемія охопила всю Україну та весь світ. Ця хвороба б’є не лише по здоров’ю людей, а й по економіці, по стосунках між державами і по багатьох інших аспектах нашого звичного життя. Я впевнений, що і 2021 рік не буде простим для нас, але лише спільно, єднаючись навколо базових  і правильних речей, ми зможемо перемогти всі виклики”, - зауважив Голова Верховної Ради. 

За його словами, народні депутати упродовж 5-ї сесії мають сконцентрувати свою увагу на врегулюванні так званої тарифної кризи. “На жаль, ця проблема охопила всю державу. І саме наша спільна, ефективна робота як українського Парламенту, так і інших інституцій, дозволила стабілізувати ситуацію. Ми не вирішили цю проблему, тому повинні зробити все те, що буде залежати від нас, щоб захистити найменш захищені верстви населення”, - зазначив Дмитро Разумков.

Ще одним важливим аспектом Голова Парламенту вважає питання, пов’язані з розвитком промисловості, адже вона дасть змогу залучити додаткові внутрішні та зовнішні інвестиції. Це збільшить кількість робочих місць та надходження податків. Це, своєю чергою, дасть більше можливостей для захисту найбільш незахищеного населення.

Крім того, упродовж 5-ї сесії народні депутати мають докласти зусиль для забезпечення єдиного доступу до судів для всіх громадян України. “Незалежно від того, депутат ти, міністр чи просто громадянин в маленькому місті або селі нашої держави, - ми повинні сформувати єдині правила і підходи до відстоювання своєї правоти в судах”, - відзначив Дмитро Разумков.

Також Голова Верховної Ради закликав присутніх зосередитися на створенні належних умов життя для громадян нашої держави. “Тут немає конкретного комітету або народного депутата, від якого це буде залежати. Це можливо лише завдяки спільній роботі, тому що у кожного комітету, народного депутата є ініціативи, які можуть допомогти людям”, - підкреслив він та додав, що ще одним важливим нововведенням є процедура “пріоритету та консенсусу”.

“Ми її з вами винайшли та запустили  під час появи коронавірусу на теренах нашої держави. Всі тоді розуміли, що саме завдяки швидким та ефективним діям ми зможемо зробити так, щоб допомогти державі та допомогти людям. Саме тоді об'єдналися всі депутатські фракції та групи і фактично цілодобово розробляли необхідні закони”, - повідомив Дмитро Разумков та додав, що саме завдяки цій процедурі був створений ковідний фонд і надано ефективний для Уряду механізм для надання компенсації у зв’язку зі збільшенням тарифів для громадян.

“Я хотів би нагадати і собі, і вам -  народний депутат України представляє інтереси не лише тих виборців, які за нього проголосували, він представляє інтереси всього народу України. І лише об’єднавшись, ми зможемо вкотре довести, що Верховна Рада спроможна, як завжди, долати виклики та проблеми, які виникають в суспільстві, і бути тією базовою силою, яка завжди стоїть на боці нашого народу”, - резюмував Дмитро Разумков.