«Мій візит до Грузії матиме два завдання: участь у парламентській Асамблеї НАТО, яка відбуватиметься цими днями в Тбілісі, і безпосередня зустріч з керівниками Грузії: спікером Парламенту, Президентом, Керівником Уряду», - сказав Голова Верховної Ради України А.Парубій у п’ятницю в інтерв’ю телеканалу «Рада».
Він повідомив, що засідання Парламентської асамблеї НАТО, яке зараз проходить у Тбілісі, - «дуже важливий сигнал для Грузії, яка теж, як і Україна є на шляху до НАТО». За словами А.Парубія, він виступить на засіданні Асамблеї. «І моє завдання - добитися того, щоб одне з наступних засідань Парламентської асамблеї НАТО відбулося в Києві. Це буде важливий і символічний крок», - зазначив він і повідомив, що «кілька тижнів тому направив листа Президенту Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі із запрошенням провести засідання Парламентської асамблеї в Києві».
Голова Парламенту зазначив, що «попередньо Паоло Аллі цю ініціативу підтримав, але вона має бути затверджена на Комітеті міжпарламентської Асамблеї». Голова Парламенту висловив сподівання, що «у ці дні, в Тбілісі, ми зможемо вийти на позитивний результат і наприкінці наступного року або на початку 19-го року Парламентська асамблея НАТО, а це представники усіх парламентів усіх країн НАТО, відбудеться в Києві». «Це важливий, практичний і символічний крок для України на шляху до НАТО»,- підкреслив А.Парубій.
У цьому контексті він повідомив, що вже «підготували з народними депутатами законопроект, який би більш чітко артикулював прагнення України на шляху до НАТО, це зміни до Закону про засади зовнішньої і внутрішньої політики, і ми пропонуємо, щоб законодавчо було чітко вказано, що стратегічне завдання для України є вступ до НАТО».
«Друга частина моєї поїздки стосуватиметься наших взаємовідносин з Грузією», - сказав Голова Парламенту. «Я вважаю, ми трохи втратили той темп, який мали в дипломатичних взаємовідносинах. Фактично, за останні три роки, це буде перший візит перших осіб до Грузії», - зауважив він і додав, що їде з конкретною ідеєю щодо створення міжпарламентської асамблеї «Україна-Грузія-Молдова» .
На думку Голови Верховної Ради, «цей формат міжпарламентської асамблеї, стане добрим майданчиком для скріплення відносин між нашими державами».