За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві – 655 та Івано-Франківській області – 640. На третьому місці залишається Вінницька область. Про це повідомив Голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

«Лише у м. Вінниця – 268 нових випадків захворювання. Сьогодні у вінницьких лікарнях перебуває 1058 важких «ковідних» хворих: 975 з них – на кисневій підтримці, 77 – на СРАР, 6 пацієнтів - на ШВЛ. Завантаженність ліжок складає 59, 3%. Хворих з Вінниці везуть у Козятин та Тульчин. Вчора «маршрут пацієнта» з обласного центру був у Крижопіль та Гайсин», – зазначив Сергій Борзов.

За словами керівника області, 27 «ковідних» лікарень на Вінниччині залишаються «на лінії фронту» з пандемією. Це наші медики. 50 з них вчора зробили щеплення.

Сергій Борзов зауважив, що Президент України Володимир Зеленський теж вакцинувався від COVID-19 на Донбасі разом з військовими.

«Багато розмов про те, коли треба робити щеплення. Імунітет після перенесеного інфікування COVID-19 може триматися до 6 місяців, але це не є протипоказом до вакцинації. Як сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, в середньому ті рекомендації, які ми отримуємо, в тому числі дивимося, що відбувається у світі, це до 6 місяців. Те, що ми фіксуємо по Україні є у нас випадки й після трьох місяців, коли людина захворіла повторно. Але в середньому ближче до 6 місяців. Якщо людина перехворіла три місяці тому, вакцинація не є протипоказом. Але якщо ти знаєш, що ти зараз захищений, і ти хочеш зробити це трошки пізніше - це твоє право, у нас вакцинація добровільна»,  – підкреслив Голова ОДА. Посадовець зазначив, що сам міністр зробив щеплення від COVID-19 для того, щоб розвінчати фейки довкола вакцинації.

За словами керівника регіону, сьогодні на нараді у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА обговорили, що зроблено в медичному аспекті, та чого ще не вистачає для боротьби з корона вірусом в області.

Сергій Борзов звернувся до вінничан з проханням дотримуватись карантинних правил: «Ми знаходимось у «помаранчевій зоні» адаптивного карантину. Скоро вихідні та свято 8 Березня. Бережіть один одного. Правильно мийте руки і вчіть цьому дітей!».