За словами Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова, програми державної підтримки аграрного сектору в 2021 році продовжуються. У державному бюджеті на 2021 рік передбачено  4,5 млрд. грн на підтримку сільгоспвиробників за різними напрямками.
 
Зокрема, бюджетні кошти спрямовуються на:
- державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції;
- фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;
- часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;
- фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;
- фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;
- надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
 
"Кабінет Міністрів України 10 березня 2021 року схвалив постанови №185 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства» та №189 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів», які оновлюють відповідні Порядки використання коштів", - відмітив Сергій Борзов.
 
Очільник області також зазначив, що у  2021 році для здешевлення кредитів планується спрямувати 1,2 млрд гривень державної підтримки сільгоспвиробників. Держпідтримка програми з розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства у 2021-му складе 450 млн. грн, що на 160 млн. грн більше ніж у минулому році.
 
 
 
Поділитись: