У ході робочого візиту до Федеративної республіки Німеччина 19 березня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Президентом Бундесрату та Прем’єр-міністром федеральної землі Саксонія-Ангальт Райнером Хазелоффом.

Прем’єр-міністр зазначив, що попри пандемію COVID-19 та високу увагу українського Уряду до подолання наслідків пандемії, Україна активно продовжує впроваджувати реформи.

«Уряд затвердив майже 100 пріоритетних інвестиційних проектів на період до 2023 року в енергетиці, інфраструктурі, переробній промисловості, туристичній та спортивній сферах тощо. Ми доводимо, що Україна має значний інвестиційний потенціал і є привабливою, зокрема, і для німецьких інвесторів», — зауважив Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, торік Кабінету Міністрів України вдалося провести успішні конкурси з малої приватизації, а цього року перед центральним виконавчим органом стоїть завдання залучити до 12 млрд грн від продажу об’єктів великої приватизації.

Наостанок Денис Шмигаль подякував німецькій стороні за високу підтримку України, її суверенітету й територіальної цілісності.

«Підтримка нашого надійного партнера Німеччини є надзвичайно важливою як для поступального руху реформ, так і у напрямку наближення України до європейської перспективи», — наголосив Прем’єр-міністр.