Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Комісаром Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом.
Глава держави поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі. Сторони відзначили важливість повноцінного виконання Мінських домовленостей, передусім у частині безпеки.
Комісар ЄС підтвердив незмінність політики Європейського Союзу щодо невизнання окупації Криму Росією та прив’язку санкційного режиму проти РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей.
Сторони відзначили символічність очікуваного запуску безвізового режиму та завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. Було наголошено на важливості повної імплементації Угоди про асоціацію з метою створення сприятливих умов для інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС, підвищення конкурентоспроможності українських товарів на міжнародних ринках та якості товарів та послуг для українських споживачів.
Президент підтвердив, що, незважаючи на складні виклики, Україна впевнено рухається шляхом реалізації комплексних реформ.
Комісар запевнив, що сторона ЄС залишається надійним партнером України та продовжуватиме надавати необхідну підтримки як у контексті протидії агресії, так і на шляху імплементації внутрішніх реформ.
Сторони погодились з важливістю забезпечення високого рівня прозорості у діяльності як органів державної влади, так і неурядових організацій у відповідності до європейських стандартів.
Глава держави та Комісар ЄС також обговорили питання, пов'язані з підготовкою до Саміту Україна - Європейський Союз, який відбудеться 13 липня 2017 року в Києві.