Голова Верховної Ради України А.Парубій на засіданні Погоджувальної ради у вівторок повідомив, що питання щодо обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини сьогодні не розглядатиметься.

За його словами, «планувалося, що робота розпочнеться з обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, але виникли перешкоди для розгляду цього питання». «Зокрема,- сказав він,- під час здійснення спеціальної перевірки НАЗК звернувся з проханням дати більше часу для проведення перевірки усіх кандидатів, і ми , згідно з законом, не можемо розпочати конкурс і маємо дочекатися остаточних результатів спецперевірки».

Голова Верховної Ради повідомив, до розгляду Парламенту пропонується блок питань з податкової політики, фінансової і банківської сфери, інші питання.

На початку засідання Погоджувальної ради її учасники і присутні вшанували пам’ять Блаженнішого Любомира Гузара, «великої людини і великого Українця». Голова Парламенту нагадав, що останній публічний виступ Любомира Гузара відбувся у Верховній Раді. «Вічна пам’ять і вдячність українського народу, Владико», - сказав А.Парубій.

Сьогодні пленарна робота розпочнеться о 12 годині.