Сьогодні Голова ОДА Сергій Борзов відвідав Жмеринський район. У рамках робочої зустрічі, очільник області представив нового голову райдержадміністрації – Інну Цимбал, яка віднині очолює район, створений 17 липня 2020 року.

Наразі Жмеринський район включає Жмеринську, Барську, Шаргородську міські, а також Копайгородську селищну та Северинівську, Станіславчицьку, Джуринську, Мурафську сільські територіальні громади.

«Чому Інна Володимирівна Цимбал? Тому що це не кримінальне оточення. Для Жмеринського району це важливо. – зауважив Голова ОДА. – Не мені вам розповідати про неприємні бекграунди деяких перших осіб Жмеринки. У 90-х роках стріляли бандити, бо ділили вплив на місто. А тепер «розборки» - на сходах до владних кабінетів. Торік Жмеринка прославилась на всю Україну масовими сутичками під час штурму міськради.  Прикривались турботою до людей та патріотизмом. Хоча насправді йшла війна з конкурентами. Я проти того, щоб люди боялися владу. Має бути діалог, а не страх. Це спрацює лише комплексно. Коли так само будуть думати силовики. Хочу, щоб і вони почули мене. Має бути межа, за яку не можна переступити. Бо є загальнолюдські норми. Влада - це не організоване злочинне угрупування. Систему можна змінювати. І потрібно. Вже сьогодні. Особливо зараз!»

Сергій Борзов також підкреслив, що тепер це новий район з новими межами.

Без кримінальних «авторитетів» і «смотрящих».

«Я розумію, як непросто буде керувати Інні Володимирівні. Ми з нею про це говорили. – зазначив Голова ОДА, звертаючись до присутніх. – Але вона має мою підтримку. А значить вона тут не одна. Я ж сьогодні прошу підтримати Інну Цимбал. Ви її знаєте - працювала з освітянами довгий час – 12  років очолювала відділ. Знаходьте взаєморозуміння, шукайте компроміси заради інтересів людей – усіх жителів нового Жмеринського району. В добрий час!».

Звертаючись до новопризначеного керівника Жмеринської РДА,  Сергій Борзов наголосив: «Ви працюйте так, щоб могли дивитись людям в очі. Великі сподівання на Вас!»