Агропромислова виставка такого формату цьогоріч  відбувається вперше в Україні. У події беруть участь близько 200 українських виробників та дилерів сучасної  сільськогосподарської техніки. На виставці представлено нову техніку та устаткування, інноваційні рішення та технології, що дозволяють аграрному бізнесу розширювати свої можливості та виходити на нові потужні рівні.

«Це перша, але, сподіваюсь, не остання агровиставка, - зауважив Голова ОДА Сергій Борзов, оглядаючи виставкові локації,-  Вінниця може стати гарним комунікаційним майданчиком між виробниками сільгосптехніки та аграріями, адже Вінниччина є безперечним лідером аграрної галузі  в Україні - це невід’ємна частина економіки області».

Очільник регіону зазначив, що цього року урожай  очікується кращий, ніж торік, - один з найбільших за часів Незалежності. Отже і надходження у бюджет будуть відповідні.

«Зі свого боку, держава намагається створити найсприятливіші умові для підприємців,- підкреслив голова ОДА.-  По-перше, діє програма кредитів 5-7-9%, аби могли отримувати найсучаснішу техніку. По друге, ринок землі, який вже запрацював, дає впевненість у завтрашньому дні:  можете брати техніку в лізинг, кредит і розраховувати на свої сили та на сили родючості вінницького чорнозему».

Змінюється і тваринницька галузь – будують та реконструюють молочнотоварні ферми, свинокомплекси та пташники. Тільки за останніх два роки було реалізовано 82 інвестиційні проекти , на втілення яких освоєно близько 3  мільярдів гривень.

«Вірю, що агропромислова виставка на Вінниччині буде традиційною і міжнародною»,- підсумував Сергій Борзов.

Організатори подбали про те, щоб агровиставка була максимально інтерактивною та прикладною. Відтак, під час «АГРО-Вінниця» відбулись масштабні польові демонстрації роботи техніки, демо покази різноманітних комбайнів та тест-драйви. Все це заради того, щоб кожен відвідувач, кожен потенційний покупець мав змогу оцінити техніку на 100% і був впевненим у правильності свого вибору.

Варто зазначити, що лише під час роботи вінницької агровиставки 7-9 вересня діятимуть спеціальні комерційні пропозиції на техніку, комбайни, запчастини, причіпне та навісне обладнання, ґрунтообробну техніку, біопаливо, агротранспорт, оприскувачі, сівалки та насіннєві матеріали. Саме  тут можна вигідно оновити свій техніко-виробничий ресурс, використавши унікальну можливість гарно підготуватись та успішно провести осінньо-польові роботи, підвищити ефективність та досягти нових виробничих і фінансових результатів.

В рамках виставки у приміщенні аеропорту «Вінниця» також відбулась конференція «Аграрна галузь Вінниччини: стан та перспективи розвитку».