Дорогі українці!

Хрещення Київської Русі стало епохальною подією, яка визначила подальший розвиток української держави і її місце серед європейських народів, зумовила подальший цивілізаційний та культурний хід історії на наших теренах. Разом із хрещенням київські князі утвердили державність, яка стала однією з найбільш успішних у тогочасній Європі.

Завдяки прийняттю християнства князь Володимир Великий на тисячоліття вперед забезпечив входження Києва до європейської цивілізації, створив умови для формування унікального соціокультурного простору, який був і залишається невід’ємною частиною Європи. Протягом століть українські землі розвивалися у руслі європейської християнської культури, і навіть прихід східної деспотії та її тривале панування не змогли цього змінити. Завдяки хрещенню український європейський вибір було зроблено тоді, коли багато країн Європи лише починали розбудовувати власну державність.

У далекому 988 році наші предки на схилах Дніпра обрали шлях цивілізації і розвитку, мудрості і доброти, світла та любові. Нехай зроблений вибір стане запорукою і нашого успіху та надихає всіх українців на нові звершення!

Бажаю усім миру, злагоди, міцного здоров’я та непереборної віри у власні сили!

 

З повагою

 

Прем’єр-міністр України                               Володимир ГРОЙСМАН