28 червня за участю Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної та заступника Начальника ОВА Андрія Кавунця відбулась зустріч із представниками організації «Лікарі без кордонів» (MSF).

«У цей складний для нас усіх час потреба медичної підтримки є вкрай актуальною. – зауважила Наталя Заболотна. – Ми повинні допомагати доросли та дітям, які перебувають у гострому стресовому стані».

У співпраці з організацією «Лікарі без кордонів» є можливість застосовувати спеціальні ресурси для покращення психологічного стану цивільних у воєнний час.

Як зазначила Перший заступник Начальника ОВА, на Вінниччині створено мобільні клініки, до складу яких входять фахівці: лікар-терапевт, педіатр, медична сестра та психологи для дітей і дорослих, які будуть займатися з постраждалими та надавати психологічну допомогу всім, хто її потребує.  

«Наразі «Лікарі без кордонів» активно працюють із МОЗ щодо цих питань. Тож найближчим часом буде затверджено графік виїздів мобільних клінік, адже це вкрай необхідно багатьом українцям. З цією організацією в нас вже є реалізовані спільні проекти. Впевнена, що і цей працюватиме на користь людям!» - підкреслила Наталя Заболотна.