Сьогодні, 6 липня, до Вінниччини завітала делегація Ліберецького краю Чеської Республіки.  Делегацію представили давній друг Вінниччини Гетьман Ліберецького краю Мартін Пута та член регіональної ради, директор управління охорони здоров’я Владімір Ріхтер.

Головна мета візиту: ознайомлення з ситуацією в області щодо  підтримки ВПО та наявності гуманітарної допомоги в резервах.

З роботою обласного  гуманітарного  продовольчого  складу, куди в першу чергу поїхали гості, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, представників дружньої Чехії  ознайомили заступники Начальника ОВА Андрій Кавунець та Сергій Здітовецький.

«Наразі функціонує  чотири склади загальною площею близько 3 тисяч м. кв. Тут формуються три види наборів, зокрема, набори для внутрішньо переміщених осіб - коментує заступник начальника ОВА Сергій Здітовецький. - Працівники на складах перепаковують  набори, які отримали від партнерів, благодійників та інших країн,  додаючи до них нову продукцію. Окрім надання допомоги вимушеним переселенцям у громадах, за необхідності гуманітарний вантаж зі складів також передають до військових частин».

«Певну частку гуманітарних вантажів спрямовують організаціям соціальної сфери та галузі охорони здоров'я, які опікуються вимушеними переселенцями», додає, у свою чергу, заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець.

За його словами, загалом, є декілька напрямків співпраці, зокрема: надання допомоги ВПО, які мешкають у громадах області; партнерська допомога – передача вантажів областям, які потребують допомоги; допомога військовим частинам; допомога тим організаціям та установам, які приймають вимушених переселенців.

Представники чеської делегації, ознайомившись зі структурованою та системною роботою гуманітарних складів, констатували високий рівень співпраці Вінницької обласної військової адміністрації з іншими країнами та благодійними фондами.