Перший заступник Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна, разом з начальником Вінницької районної військової адміністрації Віталієм Урдзіком та його заступниками, здійснили робочий візит до Лука-Мелешківської сільської громади з метою зустрічі з родинами Захисників та Захисниць. Під час зустрічі обговорювалися питання, що є найбільш актуальними для дружин та матерів наших військовослужбовців.

 «Встановлення соціально-правового статусу наших Захисників та Захисниць - це питання є найбільш актуальним для їхніх родин. Поряд із цим, ураховуючи особливості соціального забезпечення, що передбачене рядом нормативно-правових актів, потребує додаткових роз’яснень питання термінів та аналізу механізмів, а також окремих особливостей їх застосування в процесі реалізації військовослужбовцями свого права на соціальний захист, – зазначила у своєму зверненні до родин Перший заступник Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна. - Втілення у життя соціальної політики щодо військовослужбовців здійснюється через державну соціальну допомогу, державне пенсійне забезпечення, медичне обслуговування тощо. Ці питання залишаються на контролі в органах державної влади. Ми маємо вчасно реагувати на виклики».

За дорученням начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, родинам Захисників та Захисниць України  було передано продуктові набори.

Зустрічі, проведені з жителями в  селах: Лука-Мелешківська, Хижинці, Яришівка та Тютьки, розширюють спектр важливих питань для родин військових, а також сприяють встановленню системної комунікації  з  ними та  необхідної підтримки.