Про підготовку до нового опалювального сезону  йшлося на селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У вінницькій студії участь взяли Начальник ОВА Сергій Борзов, його заступники, керівники територіальних відомств та профільних структурних підрозділів.

«До наступної зими Вінниччина почала готуватися одразу після завершення минулого опалювального сезону - ще з травня.  І маємо результат: наша область одна з найкращих щодо підготовки до сталого проходження осінньо-зимового періоду», - зауважив Начальник ОВА Сергій Борзов.

За випередженням йде Київ, Вінницька та Хмельницька області.

Стан готовності до опалювального сезону Вінниччини:

81% - житлові будинки,

87% - теплові мережі.

Специфікою для області є те, що від централізованих джерел опалюються лише 20% всіх категорій споживачів, решта - забезпечені автономними/індивідуальними джерелами теплопостачання.

Заради ощадного споживання енергоносіїв, передбачено переоснащення на альтернативні види палива 15 котелень соціальних та комунальних закладів.

Окрім того, в бюджетних закладах проводиться реконструкція систем теплозабезпечення, заміна внутрішніх тепломереж, встановлення теплових лічильників з регуляторами тепла тощо.

Як зауважив Міністр розвитку громад Олексій Чернишов: «Наше завдання - виживання. Треба забезпечити себе ресурсами».

І укриттями - до початку начального року для організації офлайн навчання в закладах освіти.