Сьогодні, у день пам’яті жертв Бабиного Яру, Начальник ОВА  Сергій Борзов поклав квіти до  вінницького меморіалу Пам`яті закатованим євреям.

29 вересня 1941 року в Києві нацисти розпочали безжальний терор: розстріляли десятки тисяч невинних людей і зруйнували їхні життя…

«Вбили тільки за те, що вони євреї. А згодом – лише за те, що вони роми, українці, військовополонені…Тисячі зруйнованих людських доль. Тисячі родин винищили цілими поколіннями. Діти, дорослі, старші люди...Поряд із Освенцімом Бабин Яр став жахливим символом Голокосту на території Східної Європи - прикладом  людиноненависницькі теорії»,- зазначив Сергій Борзов.

Вінниця входить до переліку міст, де кількість знищених євреїв сягнула понад 80% від усіх, які проживали в регіоні на той час. За приблизними підрахунками, це - 200 тисяч осіб, майже 5 тисяч - діти.

«Ще до війни на Вінниччині було майже дві сотні єврейських містечок і селищ. І в кожному з них є свій «Бабин Яр», - підкреслив очільник ОВА. - Буча, Маріуполь, Ізюм… Все це армія рф повторила у 2022-му… Безіменні могили, закатовані мирні жителі, смерті кількох поколінь однієї родини»…

Трибунал і справедливий вирок - цього заслуговують нацисти XXI століття!