Дорогі українці!

Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем Незалежності України!

Українська нація виборола власну незалежність 26 років тому і отримала можливість самореалізації та самобутнього розвитку серед вільних народів світу. Вихід із складу тоталітарної держави відбувся мирним, правовим шляхом – суспільство одностайно підтримало споконвічне прагнення українців жити у власній державі. Декларація про державний суверенітет України, Акт проголошення незалежності України і Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 р., визнання міжнародною спільнотою молодої держави поставили остаточну крапку в цьому питанні.

Розбудова власної державності, реформування радянської моделі економіки та секторів життєдіяльності держави, розвиток інституцій громадянського суспільства – ті складні процеси, що виявилися доволі болючими для України. Однак, незважаючи на труднощі, українці демонструють непохитну стійкість у відстоюванні демократичного європейського шляху розвитку, політичних та економічних свобод.

Революція Гідності та події на Сході країни свідчать, що українці заплатили високу ціну за свій європейський вибір, але ми ніколи не зупинимося і не припинимо нашу боротьбу за успішну незалежну Україну, яку одіозні сили реваншу прагнуть загнати назад у ганебне минуле.

Сьогодні українці із зброєю в руках захищають територіальну цілісність держави, відстоюють власну гідність і свободу, боронять східні кордони всієї демократичної спільноти світу. Водночас ми йдемо важким, але непохитним шляхом реформ, запроваджуючи докорінні зміни у кожній суспільній сфері. Після падіння у 2014 році, спровокованого російсько-терористичною агресією, поступово відновлює зростання економіка та реформуються галузі виробництва. Наш вибір і наші пріоритети є чіткими та зрозумілими. Ми послідовно будемо поглиблювати євроатлантичну інтеграцію, запроваджувати європейські стандарти та здійснювати якісні соціально-економічні перетворення в країні. Це єдиний безальтернативний шлях, який ми повинні пройти, щоб наші громадяни, насамперед молодь, отримали гідне майбутнє і реалізували свій потенціал.

Нехай впевненість у власних силах ніколи не покидає нас, адже наше завдання – успішна, реалізована, європейська країна. І ми обов’язково досягнемо свого, бо немає такої перешкоди, яка б виявилася нездоланною для спільноти справді вільних, чесних, працьовитих людей.

 

Cлава Україні!

Прем’єр-міністр України                                             Володимир ГРОЙСМАН