Сьогодні, 31 серпня, кращі представники бізнес-середовища регіону приймали вітання з нагоди професійного свята від голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія та голови обласної Ради Анатолія Олійника.

Звертаючись до учасників урочистостей, Валерій Коровій, насамперед, подякував підприємцям області за терпіння, віру в завтрашній день та прагнення рухатися вперед і долати перешкоди.

Керівник ОДА відзначив, що Українська держава у 2015 році пережила дуже непростий процес девальвації, яка значно вплинула на споживчий ринок. І лише на початку 2016 року ця ситуація певною мірою почала стабілізуватися.

«Сьогодні, завдяки Уряду Володимира Гройсмана, ми бачимо, що рухаємося вперед. Завдяки впровадженій бюджетній децентралізації, за останні 2 роки бюджети розвитку місцевих бюджетів зросли більш ніж у 4 рази і складають нині 2,2 млрд. гривень. Лише на території Вінницької області більш ніж на 500 майданчиках здійснюються сьогодні ремонтні чи будівельні роботи, купуються меблі. Ми почали активно ремонтувати дороги», - зазначив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації інформував присутніх про будівництво нових промислових об’єктів на території регіону. Відтак підкреслив, що одне робоче місце у промисловості створює біля себе до 5 нових робочих місць у сфері малого бізнесу. «Це те, що забезпечує інфраструктуру, комунікації, послуги, транспорт. Це досить складний процес, який дає можливість покращити в цілому рівень ділової активності», - наголосив очільник регіону.

Водночас Валерій Коровій повідомив, що сьогодні підготовлено пакет документів так званого «плану Маршалла» для української економіки на загальну суму майже 5 млрд. євро, і центральним його елементом є саме стимулювання розвитку приватної ініціативи, малого бізнесу.

«Завдання влади, яке ми бачимо сьогодні, - спрямовувати частину наших можливостей та ресурсів на підняття престижу і ролі підприємця, поваги до його праці та особистості», - зауважив керівник ОДА, а разом з тим підкреслив, що нині напрацьовуються механізми, які б дозволили зменшити ризики для підприємців при відкритті власної справи.

Свої вітання на адресу представників бізнесу висловив також голова обласної Ради Анатолій Олійник.

У продовження ж свята керівники області вручили кращим підприємцям Вінниччини Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради.