Сьогодні в облдержадміністрації відбулось засідання Міжнародного трейд-клубу в Україні за участі керівництва області та міста Вінниця. Дипломатів  із 13  країн світу та представників 5 міжнародних інститутів і організацій вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та Віце-президент Міжнародного трейд-клубу Малгожата Гавін.

  На зустрічі були присутні: представники торгових місій Посольств, Почесних консульств, іноземних бізнес-центрів, Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні, а також представники бізнесу Вінниччини та ЗМІ.

Зустріч розпочалась із перегляду презентаційних відеоматеріалів  про Вінниччину, її культурний і туристичний потенціал та інвестиційну привабливість.

Про вагомі досягнення області поінформував  учасників засідання голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Він підкреслив, що завдяки системній та злагодженій роботі всіх гілок влади, Вінниччина є лідером, як і по залученню інвестицій, так і по впровадженню реформ. Найбільш вдалою для розвитку міст і містечок Вінниччини очільник області назвав реформу децентралізації, а найбільш економічно вдалим роком – 2016-й.  Він також зазначив:

«Вінницька область займає лідируючі позиції в Україні по виробництву зерна, м’яса, молока, фруктів. Позитивна динаміка пояснюється підвищеним попитом на цю продукцію на світових ринках. Вінниччина найбільше експортує сьогодні до Індії, Китаю, Польщі, а експорт товарів до Росії  десь аж на 15 місті, хоча ще кілька років тому ситуація виглядала навпаки. Хочеться висловити велику подяку Уряду Володимира Гройсмана за припинення картельних зговорів у портах, які не давали змогу аграріям експортувати сільгосппродукцію на світових ринках на  конкурентних умовах. Уряд розбив цю монополію».

Очільник Вінниччини охарактеризував основні показники провідних підприємств  області, зокрема й тих,  які планують відвідати представники Трейд-клубу: Вінницького олійно-жирового комбінату, ТОВ «Барлінек Інвест», а також компаній, які тільки заходять  на Вінниччину, створюючи нові робочі місця («Delpfi»,  «UBС Group») так і тих, що розширюють свою діяльність – ПАТ «Миронівський хлібопродукт».

«За наступні 4-5 років ми плануємо створити в області близько 6 тис. робочих місць для людей, які працюють на «сірому ринку» зайнятості, виїжджаючи періодично на роботу за межі України. Це не лише запорука стабільності, але й сотні збережених сімей»,- наголосив Валерій Коровій.

Малгожата Гавін  у свою чергу підкреслила, що головною метою діяльності Трейд-клубу, який понад 25 років об’єднує торгових та економічних радників Посольств, представників міжнародних організацій та інституцій в Україні, є інформування іноземних дипломатів про економічний потенціал України в цілому і окремих регіонів. Результатами роботи Трейд-клубу є покращення міжнародного іміджу України, позитивна динаміка росту внутрішнього торгівельного обороту регіонів, збільшення надходження іноземних інвестицій, створення спільних підприємств і відкриття представництв іноземних компаній.

«Ми вже не вперше відвідуємо Вінниччину . Сподіваюсь, що одразу після поїздки  у вашу область ми будемо послами успіху Вінниці та Вінницької області у своїх країнах. Я мала змогу ознайомитись із соціально-економічними показниками регіону за 2017 рік. Вони є стабільні і позитивні, зокрема вражають дані про зростання експорту та імпорту. Це свідчить про великий торгово-інвестиційний потенціал регіону, тож ми із великим зацікавленням відвідаємо ваші провідні підприємства»,- зазначила Малгожата Гавін.