Сьогодні, під головуванням директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Миколи Ткачука відбулось розширене засідання обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель та збіжжя, завдання якого забезпечити захист аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі або збіжжя.

До участі у засіданні долучились представники правоохоронних органів, прокуратури, державної фіскальної служби, державних органів виконавчої влади та державні реєстратори з усіх районів області.

Розпочинаючи засідання Микола Ткачук зазначив: «Основні питання сьогоднішнього засідання, перш за все, стосуються  розрахунків за оренду земельних часток паїв, а також розгляду земельних конфліктів, які існують в районах області. Хочу зазначити, що на гарячу лінію оперативного штабу продовжують надходити скарги від населення. Є проблеми, які завдяки злагодженій роботі штабу, ми можемо оперативно вирішувати. Але є досить складні питання, які потребують більш глибокого аналізу, тому наше завдання фахово та швидко реагувати на будь-які звернення, аби не допустити виникнення соціальної напруги в територіальних громадах, а також дати людям впевненість у справедливому вирішенні спірних питань у межах чинного законодавства».

На сьогоднішньому засіданні, відносно стану виплати орендної плати власникам земельних паїв суб’єктами господарювання, відзвітували керівники Вінницької, Жмеринської та Тростянецької райдержадмінстрацій. Окремо розглянуто проблемні питання, що виникли в Хмільницькому та Барському районах області і які пов’язані зі скаргами громадян, що надійшли на гарячу лінію оперативного штабу.