Про це під час телемарафону, присвяченого питанню ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої пожежею на 48-му Арсеналі поблизу міста Калинівка, повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

За його словами, нині загорання ліквідоване, і силами та засобами підрозділів Міністерства оборони, Служби безпеки України, Державної служби з питань надзвичайних ситуацій вдалося провести величезний комплекс надзвичайно важливих і серйозних робіт.

«На об’єкт залучено 7 танків, які забезпечували гасіння в найбільш складних зонах та недопущення перекидання вогню на територію, яка могла дати ще більш негативні наслідки. Було залучено 2 літаки Служби з надзвичайних ситуацій. І я хотів би запевнити вінничан, що нам вдалося повністю застабілізувати ситуацію», - наголосив Валерій Коровій.

Він також відзначив, що надзвичайно оперативно спрацювало керівництво військової частини 48-го Арсеналу, тож буквально за лічені хвилини було прийнято рішення та евакуйовано людей, які безпосередньо проживали на території, наближеній до військових складів.

«В силу низки об’єктивних обставин ми дуже серйозно ставились до розгортання комплексу цивільної оборони якраз навколо 48-го Арсеналу. За місяць до того були проведені обширні навчання, де відпрацьовувалися елементи тієї ж евакуації населення, оповіщення і тому подібне, - зауважив голова облдержадміністрації. – Вже починаючи з 22:30 розпочався комплексний процес з евакуації населення. Були розгорнуті пункти прийому громадян, залучено транспорт, працювали й волонтери. І головним результатом є те, що жодна людина не загинула. Було евакуйовано майже 30 тисяч населення, яке потрапляло до зони ураження. І в дуже непростий час, коли потрібно було приймати надзвичайно швидкі рішення, враховуючи, що це був шок, я можу сказати, що пишаюся мужністю наших людей».

Крім того, Валерій Коровій повідомив про розмову, яку мав із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим. «Приємно було почути, що РНБО відзначила відмінну роботу всієї системи цивільного захисту у Вінницькій області в процесі, насамперед, забезпечення безпеки громадян», - зазначив керівник ОДА.

Очільник Вінниччини також зауважив, що в ніч з 26 на 27 вересня штаб  очолював Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Вже на ранок 27 вересня було внесено відповідне подання, і на засіданні Уряду Вінницькій області виділено 100 млн. гривень для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Нині ж, за словами голови облдержадміністрації, першочергова увага зосереджена на заходах з розмінування, насамперед, у місцях проживання громадян, затим – на всій території, що потрапила до зони ураження.