Засідання Ради ректорів та директорів вищих навчальних закладів споживчої кооперації України проходить 25-27 жовтня у м. Вінниці в приміщенні Вінницького кооперативного інституту.

У вступному слові  заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зазначив: «У професійній освіті саме  ринок праці сьогодні диктує, які професії є більш витребуваними та популярними. Вінницький кооперативний інститут серед подібних навчальних закладів займає достойну нішу на ринку освітніх послуг Вінницької області, хоча має серйозну конкуренцію. Вінниця - місто студентське, яке налічує 65 тисяч студентів. Сьогодні в місті працюють 4 національні університети, окрім того, до Вінниці переїхав Донецький  національний університет ім.Василя Стуса, а це – більше 700 викладачів та біля 4 тисяч студентів. Це був певною мірою виклик і для влади, і для нас усіх, щоб забезпечити  нормальні умови для функціонування вишу. Ми це зробили, і вони теж стали частиною нашого освітнього простору» .

Ігор Івасюк підкреслив, що Уряд України і Президент взяли курс на послідовні, системні і глибокі реформи у всіх галузях та охарактеризував основні переваги  нової освітньої реформи. Посадовець побажав учасникам засідання плідної і корисної роботи.

У засіданні Ради також  взяли участь ректори Полтавського університету економіки і торгівлі, Львівського торговельно-економічного університету, Вінницького кооперативного інституту та Хмельницького торговельно-економічного інституту. Оскільки до вищих навчальних закладів споживчої кооперації України відносяться також коледжі і технікуми,  то у роботі засідання Ради беруть участь 18 директорів таких кооперативних навчальних закладів з усіх регіонів України.

Під час засідання обговорюватимуться наступні питання:

  • Результати комплектування контингенту студентів кооперативних закладів вищої освіти у2017 році;
  • Ефективність методів та форм проведення професійної орієнтації молоді та мотивації вступу її до кооперативних вищих навчальних закладів;
  • Інноваційні форми організації освітнього процесу;
  • Методологічні підходи ви визначення стратегії розвитку кооперативних вищих навчальних закладів;
  • Інноваційні технології в управлінні навчальним закладом.

 Довідка:

Рада ректорів та директорів вищих навчальних закладів споживчої кооперації України є постійно діючим органом громадського самоврядування. Метою діяльності Ради є удосконалення системи управління освітою та координації діяльності вищих навчальних закладів системи споживчої кооперації з питань освітньої діяльності.