Сьогодні, 26 жовтня, в приміщенні ОДА відбувся урочистий захід, присвячений Дню дорожника та автомобіліста.

У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови Вінницької обласної Ради Михайло Кременюк та працівники  автодорожньої галузі.

У вітальному слові Валерій Коровій, в першу чергу, подякував присутнім за велику волонтерську допомогу, яку вони надали жителям Калинівки і навколишніх сіл, внаслідок надзвичайної ситуації, що сталася на території 48 арсеналу, а також зазначив: «Тільки за останні півтора місяці за підтримки Президента та Уряду України на чолі з Володимиром Гройсманом, Верховна Рада прийняла чотири ключові реформи: пенсійну, освітянську, охорони здоров’я та судочинства. Це те, що не робилося протягом 25 років української незалежності. За сприяння Уряду, в минулому році ми лише розпочали реконструкцію автомобільних доріг, а вже в цьому році майже 1млрд грн. спрямовано на реконструкцію дорожнього господарства, і ми це бачимо на власні очі. На наступний рік ми маємо дуже амбітні плани – використати на розвиток дорожньої галузі близько 2 млрд грн».

Валерій Коровій привітав усіх присутніх з професійним святом та висловив впевненість у тому, що спільними зусиллями неодмінно буде побудована нова, сучасна,  європейська Україна.

Під час урочистого зібрання директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков проінформував присутніх про діяльність транспортної та дорожньої галузі у поточному році: «Джерелами фінансування робіт є державний бюджет України (близько 1,0 млрд. грн.), кошти місцевого бюджету (357,5млн.грн.), кошти інвесторів (26,5 млн.грн.) та кошти залучені в рамках запровадження митного експерименту (323,4 млн.грн).  На сьогоднішній день ремонтні роботи на шляхах області тривають, так відремонтовано доріг на суму 1,3 млрд грн., з них: 327,2 млн.грн. на ремонт комунальних доріг у населених пунктах області та 983,0 млн.грн. на ремонт доріг загального користування. Ми бачимо що в 2017 році не погані результати, які у наступному році будуть ще кращими», - зазначив посадовець.

Під час заходу кращих працівників автодорожньої галузі було нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації і обласної Ради з нагоди Дня дорожника та автомобіліста. Також Почесні грамоти отримали автомобілісти, які брали участь в евакуації населення під час пожежі на 48 арсеналі в Калинівці.

 

Довідка:

У Вінницькій області нараховується 47 доріг міжнародного значення  та 94 міжобласних маршрути. Відповідно діючої мережі внутрішньообласних:

  • 435 міжміські маршрутів;
  • 850 приміських маршрутів;
  • Близько 100 міських маршрутів.

Дану кількість маршрутів обслуговує біля 1500 автобусів.

На сьогодні в області на автобусних маршрутах загального користування працює 66 автобусів пристосованих для осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них 40 – у м. Вінниці.

Загальна протяжність автомобільних доріг у Вінницькій області становить 26,4 тис. км в тому числі:

  • 1997,9 км – доріг загального користування державного значення;
  • 7519,7 км – доріг загального користування місцевого значення(готуються до передачі);
  • 16844,9 км – доріг комунальної власності, які знаходяться на балансі місцевих рад;

В поточному році загалом заплановано залучити кошти в сумі більше 1,7 млрд. грн. з них:

  • 365 млн.грн. на ремонт доріг комунальної власності у населених пунктах області;
  • 1,4 млрд грн. на ремонт загального користування.