На цьому наголосив голова облдержадміністрації  у вітальному  слові  до учасників форуму на тему: «Регіональний економічний розвиток в умовах децентралізації: можливості та виклики», який  27 жовтня розпочав свою роботу на Вінниччині.

Мета форуму  -  підтримка роботи місцевих громад у забезпеченні місцевого та регіонального розвитку, обмін досвідом, напрацювання спільних завдань.

Участь у засіданні беруть: перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку України В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, заступник керівника Програми U-LEAD з Європою Андрей Хорват, заступники голови ОДА, голови об’єднаних територіальних громад, районних рад, районних державних адміністрацій, неурядових організацій, а також міжнародних фондів і програм.

Організаторами форуму виступили Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку, Програма «U-LEAD з Європою», проект DESPRO, Вінницький Центр Розвитку Місцевого Самоврядування, Асоціація міст України, Вінницька обласна асоціація органів місцевого самоврядування, Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області.

Після реєстрації учасників,  у фойє ОДА відбулась презентація виставки: «Можливості, ініціативи та очікування об’єднаних громад Вінницької області».

До учасників  форуму  з вітальним словом звернулись  голова облдержадміністрації Валерій Коровій та заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

«Я глибоко переконаний, що на сьогоднішній день ми  знаходимось на історичному етапі свого розвитку -  економічного  розвитку в умовах децентралізації.- підкреслив Валерій Коровій.- Влада поступово відходить від принципів органу, який керує людьми і розказує, як їм треба жити, перетворюючись на орган, який надає послуги громадянам. Вінницька область сьогодні надає найбільше адміністративних послуг в Україні і є в цьому беззаперечним лідером. 90% послуг надаються через ЦНАПи. Так, за рахунок надання адміністративних послуг, у цьому році до бюджету надійшло на 25 мільйонів гривень більше, ніж минулоріч, тобто надходження збільшились майже в два рази. Це - результат роботи кожного із нас».

Очільник області наголосив на необхідності комплексного підходу до втілення реформ, які запроваджує Уряд України : медичної, пенсійної, освітньої тощо.

«Не існує ідеальних рішень, немає бездоганної системи, проте децентралізація дозволяє нам розвиватись, рухатись вперед і вдосконалювати законодавство»,- підсумував голова ОДА.