Україна стає ринком нових можливостей і має всі шанси стати однією з найбільш динамічних економік Європи, і канадському бізнесу варто звернути серйозну увагу на нашу державу. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час українсько-канадського ділового форуму, який пройшов в Торонто.

«Я відкриваю для себе Канаду цими днями, і бачу, який потенціал мають наші двосторонні стосунки і яким конкретним змістом ми можемо наповнити нашу співпрацю», - сказав Глава Уряду.  

Він підкреслив, що зараз, особливо в контексті вступу в дію з 1 серпня 2017 року Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, канадський бізнес отримує унікальну можливість знайти власну нішу на українському ринку.

Володимир Гройсман підкреслив, що лише за перше півріччя поточного року товарообіг між нашими державами збільшився на понад 70%, і зона вільної торгівлі стане прекрасним інструментом інтенсифікації двостороннього товарообігу – в тому числі в контексті підтримки малого та середнього бізнесу, а також розвитку високотехнологічних галузей.

«У нас є прекрасні можливості – з точки зору природних ресурсів, промисловості. Ми наповнюємо інноваційним змістом розвиток та трансформації в нашій державі. І повернення в минуле не буде, - сказав Глава Уряду. – Авіабудування, енергетика, зокрема газовидобування, агропромисловий комплекс, ІТ-секторта нові технології, машинобудування та легка промисловість – всі вони найбільш привабливі, тому числі і для канадських партнерів. Ми говоримо про можливості від землі до космосуМи маємо 3,5 тис підприємств, які сьогодні є державними, але в процесі приватизації вони можуть знайти нових власників, нові технології та нові горизонти розвитку».  

Як підкреслив Прем’єр-міністр, Уряд готовий всебічно сприяти реалізації проектів в кожній з цих сфер – в тому числі, шляхом проведення фундаментальних реформ і покращання ділового клімату. Глава Уряду звернув увагу, що всі ці кроки підтверджені міжнародними оцінками. Так в період з 2014 по 2017 рік Україна просунулась в рейтингу Світового банку "Doing Business" на понад три десятки позицій, і наразі стоїть завдання увійти до двадцятки кращих за показником «започаткування бізнесу» та зміцнити позиції в секторі «сплати податків». 

Уряд, запевнив Володимир Гройсман, по-справжньому здійснює реформи, а не імітує їх. І саме тому, Україна радо вітатиме інтерес Канади. Тим більше, що Канада визначена однією з найбільш пріоритетних країн в проекті Експортної Стратегії нашої держави до 2021 року. Прем’єр-міністр запропонував представникам канадського бізнесу і надалі уважно стежити за реформами, що відбуваються і плануються до реалізації в Україні найближчим часом. Приватизація, судова реформа та інші зміни відкривають нові горизонти та можливості для співпраці,а медична та пенсійна реформи працюватимуть на покращення рівня життя та оптимізують механізми соціального забезпечення.