На цьому сьогодні наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко в ході позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основне питання, що розглядалось в ході засідання стало підбиття підсумків виконання аварійно-відновлювальних робіт населених пунктів Вінницького, Калинівського районах та міста Калинівка, що постраждали у зв’язку з пожежею на військових складах 48 арсеналу Збройних Сил України 26 вересня поточного року. Окрім того, членами комісії детально розглянуто стан виконання попередніх рішень обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

«На сьогоднішній день найголовнішим залишається питання виплати відшкодування тим громадянам, які придбали будівельні матеріали та виконували ремонтні роботи у своїх помешканнях за власний кошт і мають необхідні підтверджуючі документи. Тому всі відповідальні на місцях мають зробити все необхідне, аби виплати надійшли людям як найшвидше і затримок не було. Я переконаний, що всі проблемні питання, пов’язані з цим, можна вирішити і я особисто готовий надати допомогу щодо пришвидшення цього процесу», - зазначив Андрій Гижко.

Також, в ході засідання прийнято рішення щодо додаткового виділення коштів Вінницькому району в розмірі 200 тис. грн. та Калинівському району в межах 1 млн. грн. для відшкодування громадянам вартості придбаних будівельних матеріалів.