Сьогодні, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбулась робоча нарада щодо порядку взаємодії служб області під час складних погодних умов зимового періоду 2017-2018 рр.

До участі у нараді долучились начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук, представники Департаменту цивільного захисту ОДА, ДП «Вінницький облавтодор», Управління Укртрансбезпеки, Головного управління ДСНС області,  Головного управління національної поліції та Управління патрульної поліції у Вінницькій області.

Розпочинаючи нараду Андрій Гижко зазначив: «Найперше, на чому слід наголосити, це те, що в області, з настанням снігопадів, виникає декілька найбільш проблемних точок, зокрема, це стосується напрямку Могилів-Подільського, а також в’їзду зі сторони Житомирської області. Здебільшого мають місце затори на трасах. І найбільше ми говоримо саме про великоваговий транспорт. Основною причиною таких колапсів є неузгодженість дій між відповідальними службами суміжних областей. Тому найперше необхідно налагодити порядок взаємодії всіх підрозділів та служб області, які задіяні у подоланні наслідків снігопадів».

Підсумком проведення наради стало спільне рішення присутніх про визначення оперативних відповідальних у кожній зі служб, яка має власну міру відповідальності у можливих НС внаслідок снігопадів, для подальшого оперативного реагування та злагодженості дій для її подолання.