Про це проінформував перший заступник голови ОДА Андрій Гижко  сьогодні  в ході селекторної наради з питань сталого проходження опалювального сезону 2017-2018 років та стану розрахунків підприємств паливно-енергетичного комплексу за енергоносії, яка відбулась  під  головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка.

У Вінницькій обласній студії Укртелекому в селекторній нараді  взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков, керівники структурних підрозділів, до компетенції яких належать зазначені питання, керівники підприємств житлово-комунального господарства області.

«На Вінниччині підприємства житлово-комунального господарства працюють в штатному режимі, суттєвих збоїв в роботі не зафіксовано,- зазначив Андрій Гижко, характеризуючи проходження в області опалювального сезону  2017-2018 років.

За його словами, на даний час в області працюють 112 котелень комунальних підприємств та 858 відомчих котелень закладів освіти, охорони здоров’я, культури тощо.

Послугами забезпечені:

-        1523 житлових будинки (з централізованим опаленням);

-        799 дошкільних навчальних закладів;

-        860 загальноосвітніх шкіл;

-        109 лікарняних установ.

Газотранспортна система (ПАТ «Вінницягаз») працює в штатному режимі. Аварійних ситуацій не зафіксовано.

По системі електропостачання (ПАТ «Вінницяобленерго») на даний час об’єкти електропостачання працюють в штатному режимі.

Однак, Андрій Гижко повідомив, що протягом минулого тижня, внаслідок погіршення погодних умов: снігопадів, заметів, були зафіксовані випадки відключення від електропостачання населених пунктів області та окремих мікрорайонів в обласному центрі (всього зафіксовано 35 тимчасових відключень). Наслідки негоди ліквідовувались у найстисліші терміни.

В області триває  переведення котелень на альтернативні види палива.

У 2017 році  в районах реалізовано 23 проекти  по заміщенню традиційних видів палива на суму 23,1 млн.грн.

Станом на 26.12.2017 р. виконано робіт на суму 19,8 млн.грн. Завершені роботи по 13 об’єктах: Теплицький район – 6 об’єктів, Калинівський район – 4 об’єкти, Іллінецький район – 1 об’єкт, Жмеринський район – 1 об’єкт, м. Жмеринка – 1 об’єкт.

 

Рівень розрахунків за електроенергію всіх категорій споживачів з початку  2017 року складає 98,6%. (Загальний  борг  – 218,0 млн. грн..)

Рівень розрахунків за спожитий природний газ населення, бюджетних установ та підприємств теплоенергетики з початку року склав 91,6%. (Загальний борг – 1 464,5 млн. грн. ).

Рівень оплати за житлово-комунальні послуги всіма категоріями споживачів з початку року складає – 95,3% (борг 201,2 грн.).

За підсумками наради, заступник Міністра Едуард Кругляк дав доручення представникам регіонів  вжити заходів щодо покращення стану розрахунків підприємств паливно-енергетичного комплексу за енергоносії,  а також  вивчити питання щодо  монетизації субсидій  у 2018 році, як нової системи оплати лише за фактично надані комунальні послуги.