На цьому голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону.

Очільник Вінниччини підкреслив, що попередній рік був роком напруженої праці, і саме торік було започатковано дуже багато справ. «2018-й повинен стати найкращим для соціально-економічного та культурного розвитку Вінницької області. Тому ті напрацювання, які в нас є, мають перевтілитися в конкретні результати, і люди повинні відчути покращення рівня свого життя», - наголосив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації відзначив, що минулого тижня було проведено низку робочих нарад за усіма сферами розвитку краю, у тому числі, і з досить непростого питання майбутнього функціонування коледжів та професійно-технічних навчальних закладів Вінниччини. А вже з наступного тижня розпочнеться розгляд карт пріоритетів регіональних управлінь та департаментів на 2018 рік.

Також під час наради директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський інформував про завершення бюджетного року. За його словами, з усіх бюджетів Вінницької області невиконаними за доходами залишилися тільки 4 бюджети, разом з тим, сукупне перевиконання всіх бюджетів склало 476 млн. гривень. «Є суттєве перевиконання по всіх рівнях бюджету. Так, сукупне перевиконання районних бюджетів, які несуть основне навантаження на соціально-культурну сферу, складає 145 млн. гривень. Обласний бюджет має перевиконання 28 млн. гривень по доходах», - повідомив Микола Копачевський.

У цьому контексті керівник ОДА Валерій Коровій відзначив, що нині фінансисти приступили до уточнення обласного бюджету, аби повністю відкрити можливість для фінансування окремих регіональних програм.