На цьому під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону акцентував увагу голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Він, зокрема, наголосив, що це питання є пріоритетним у роботі обласної влади, а, крім того, повідомив про рішення Уряду щодо продовження реформування вторинної ланки надання медичної допомоги.

«З 1 липня цього року фінансування первинної ланки, яка зараз сконцентрована на районних бюджетах і бюджетах об’єднаних територіальних громад, буде здійснюватися за рахунок Національної служби з питань охорони здоров’я. Тобто ця ланка виходить з бюджету. З 1 січня 2019 року по цьому ж алгоритму підуть колишні центральні районні лікарні. Але для того, щоб ЦРЛ пішла на фінансування, потрібно, щоб вона була перетворена в комунальне некомерційне підприємство. Якщо такого перетворення не буде, то Національна служба з питань охорони здоров’я угоду з нею не укладе. Рішення ж про перетворення приймає орган, який є власником закладу. Тож зараз дуже відповідальний період», - зауважив Валерій Коровій.

За його словами, з 1 січня 2020 року цим шляхом підуть і заклади третинного рівня. Відтак підготовку до цього процесу, наголосив керівник ОДА, потрібно розпочинати вже тепер.