Під час щотижневої робочої наради голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій заслухав інформацію про поточну ситуацію в регіоні за окремими галузевими напрямами, а разом з тим, акцентував увагу на необхідності розвитку системи телекомунікації у Вінницькій області.

«Питання пов’язане, у першу чергу, із планом розвитку центрів первинної медико-санітарної допомоги. Разом з тим, це має дуже важливе значення й в тому контексті, що, якщо стоятиме питання про проведення оптоволокна до населених пунктів, де розміщені ЦПМСД, навколо цього можуть розвиватися інші технології й проекти, до прикладу, і в галузі освіти, і в сфері створення центрів надання адміністративних послуг, системи управління. Але повинно бути комплексне бачення», - наголосив Валерій Коровій. Відтак доручив спланувати проведення окремої розширеної наради з цього питання.

Також під час засідання директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук повідомив, що в області вже завершено процес цукроваріння. За його словами, в цьому сезоні на Вінниччині працювало 7 цукрових заводів, вироблено 445 тисяч тонн цукру, а вже в поточному році прогнозується збільшення площ посівів цукрового буряка.

У свою чергу, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський інформував про завершення підготовки проектів рішень сесії обласної Ради про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Вінницької області за 2017 рік та про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. «На сьогодні ми вступили в планомірний режим фінансування видатків бюджету області. Всі райони вже проводять планові платежі», - повідомив, разом з тим, він.

Ситуацію довкола теплопостачання закладів та організацій на території «Медмістечка» у місті Вінниця прокоментував директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков, запевнивши: всі установи з теплом, забезпечено безперебійне теплопостачання на регулярній основі.

Крім того, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко повідомив про прийняття Постанови Кабінету Міністрів України, якою передбачається інвентаризація земель в об’єднаних територіальних громадах. «Вже проведено зібрання з головами ОТГ, щоб оперативно у Вінницькій області на базі державних інститутів замовити інвентаризацію земель. Кожній земельній ділянці буде присвоєно кадастровий номер, і всі ці ділянки передадуться в управління об’єднаних територіальних громад. Тому це ще один крок, який підкреслює, що реформа децентралізації є ключовою для держави», - наголосив Андрій Гижко.