Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи засідання Погоджувальної ради в понеділок, наголосив на необхідності ухвалити на пленарному тижні у вівторок постанову Верховної Ради України щодо останніх рішень Сейму і Сенату Польщі, які викликали обурення в українському суспільстві.

«На початку буде важливо розглянути постанову Верховної Ради стосовно закону, який був прийнятий у польському парламенті», - сказав він і додав, що «на виконання доручення Голови Парламенту вже сьогодні невідкладно відбулось засідання Комітету у закордонних справах для напрацювання спільної заяви Верховної Ради щодо останніх рішень Сейму і Сенату Польщі, які викликали обурення в українському суспільстві». У засіданні взяли участь представники всіх фракцій і груп, «щоб це була узгоджена позиція всього Парламенту». «Важливо і знаково, що у засіданні Комітету також взяли участь представники Міністерства закордонних справ, міжнародні експерти», - сказав А.Парубій.  Він повідомив, що «Комітет напрацював текст спільної узгодженої заяви, яку вже зараз запропоновано на розгляд фракцій і груп, і сьогодні ця постанова буде зареєстрована».

Голова Верховної Ради закликав колег «ознайомитись зі змістом проекту постанови, щоб це була спільна узгоджена позиція всього Українського Парламенту».