Верховна Рада України розпочинає нову сесію, яка несе нові виклики для України і нові можливості, але напрацьований порядок денний реформ – це чітка стратегія зламу негативних тенденцій і шлях розвитку України. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільного брифінгу з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

Глава Уряду подякував Парламенту за консолідацію зусиль восени 2017 року, коли вдалося ухвалити цілу низку реформаторських рішень – в медицині, освіті, пенсійній системі. Завдяки цим рішенням, підкреслив Володимир Гройсман, люди матимуть доступ до нової системи охорони здоров’я, до якісно нової системи освіти. «Прийнято рішення про зміни в пенсійній системі. Зараз готуємо новий законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців. Після всіх погоджувальних процедур з РНБО ми внесемо його в Парламент – аби з 1 січня провести перерахунок пенсій для військовослужбовців», - сказав Володимир Гройсман.

Він звернув увагу, що представлений наприкінці січня пакет в 35 законопроектів, розроблених спільно з народними депутатами, Президентом України, експертним середовищем – це шлях до економічного зростання та укорінення системних змін у державі.

«Ми напрацювали пакет в 35 законопроектів, автори яких - народні депутати, Президент та Уряд… Це єдина картина створення умов розвитку бізнесу, формування можливостей для стійкого економічного зростання, - сказав Глава Уряду. - Ми будемо координувати зусилля – Уряд та Парламент – аби максимально ефективно прийняти необхідні рішення».

Прем’єр-міністр нагадав, що мова про найбільш актуальні ініціативи щодо доступу до фінансів, державних ресурсів, щодо дерегуляції. Все це, впевнений Володимир Гройсман, дозволить значно посилити та покращити позиції Україні в міжнародних рейтингах, передусім рейтингу Doing Business.

«Завдання: змінити тренд. Перед Україною стоять безпрецедентні виклики. Але у нас є чітка стратегія, як вийти з цієї прірви, в які нас роками зіштовхували. Наше завдання – прийняття рішень і якісна імплементація та впровадження цих рішень – системно, якісно і назавжди. Ми зможемо рухатися вперед. Ми займемо гідне місце в Європі та світі», - запевнив Глава Уряду.

Він також висловив повну підтримку рішенню про створення антикорупційного суду – у повній відповідності до рекомендацій Венеційської комісії, а також ініціативі щодо реформи роботи Парламенту.