Голова Верховної Ради Андрій Парубій разом з делегацією парламентської комісії лівансько-української дружби Національних Зборів Ліванської Республіки на чолі з її Головою Мішелем Муссою обговорили питання щодо необхідності підтримки міжнародних санкцій проти російської агресії та активізації двосторонньої співпраці на рівні парламентів.

А.Парубій висловив переконання, що візит групи дружби посприяє покращенню відносинам між Україною і Ліваном, особливо враховуючи, що багато українців проживає у Лівані – так само, як і ліванців в Україні (довідково: 5 тис. українсько-ліванських сімей проживає у Лівані).

Голова Парламенту зазначив, що Україна переживає дуже складні часи, коли доводиться захищатися від агресії Російської Федерації, коли окуповані українські території на Сході України і український Крим. А.Парубій закликав представників Національних Зборів Ліванської Республіки «підтримати міжнародні санкції проти Росії, тим самим продемонструвати спільне бажання миру і безпеки для всього світу». «Російські війська продовжують окуповувати нашу територію, - сказав він і наголосив. – Ми, як ніхто, прихильні вирішувати за круглим столом одну за одною проблеми, але Росія має піти з території України і вивести війська. Підтримка України – це підтримка не тільки України, а й міжнародного права, права країн на мирне і вільне життя, щоб ніхто не міг його порушувати і змінювати».

Голова Верховної Ради також висловив сподівання на подальший активний розвиток взаємовідносин між країнами та запросив свого колегу – Спікера Національних Зборів Набіха Беррі - відвідати Україну з офіційним візитом. «Сподіваюсь, що наші відносини розвиватимуться більш динамічно. Парламентський формат дає широке поле для дискусії», - зазначив А.Парубій.

Свєю чергою, Мішель Мусса передав привіт і подякував українському народу, який свого часу прийняв багато біженців з Лівану під час війни у їхній країні. «Україна для багатьох ліванців стала другою батьківщиною», - додав він, зазначивши, що вони одними з перших підтримали українську незалежність (довідково: 30 грудня 1991 року Ліван однією з перших арабських країн визнав Україну незалежною державою і висловив готовність встановити з нею дипломатичні відносини, дипломатичні відносини між двома державами були встановлені 14 грудня 1992 року шляхом обміну нотами). «Сподіваємось, що буде сильний поштовх для розвитку двосторонніх відносин. Міцні відносини стали ще міцнішими, бо ми стали подекуди родичами», - підкреслив Голова парламентської комісії лівансько-української дружби.