Таке завдання дав сьогодні голова облдержадміністрації Валерій Коровій керівникам РДА під час селекторної наради.

У зв’язку з тим, що Вінницький обласний центр з гідрометеорології оголосив  про  значне погіршення погодних умов та штормове попередження на 8-9 лютого, 7 лютого відбулось засідання обласного оперативного штабу щодо вжиття усіх необхідних заходів для недопущення виникнення на території області надзвичайної ситуації, а 8 лютого очільник області провів нараду в он-лайн режимі з голова райдержадміністрацій. Валерій Коровій дав доручення усім керівникам провести відповідні засідання районних оперативних штабів, забезпечити чергування постів поліції, тягачів ДСНС, для  прибирання снігу з доріг залучити техніку райавтодорів, комунальних служб. А також наголосив: «Налагодити тісну співпрацю з  представниками агробізнесу та суб’єктів господарювання для залучення, при необхідності, потужної сільгосптехніки для розчистки доріг, аби уникнути будь-яких ускладнення на дорогах та заторів».

Валерій Коровій зауважив, що область має усі  засоби та можливості для того, аби на належному рівні подолати ускладнення погодних умов. Зокрема, на території області є необхідна кількість посипаного матеріалу, палива та техніки. «Головне – особиста відповідальність кожного керівника на місцях і оперативне реагування на погіршення погоди» - наголосив Валерій Коровій.

Так, за інформацією Вінницького ЦГМ, внаслідок активного циклону з південного-заходу вдень 8 лютого та впродовж доби 9 лютого очікуються складні погодні умови. Зокрема, 8 лютого – сильний, мокрий  сніг, місцями хуртовини, ожеледь та налипання мокрого снігу, посилення вітру 15-20 м/с. Впродовж доби 9 лютого передбачається також сніг, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу та ожеледь, на дорогах ожеледиця. Приріст снігового покрову очікується 10-20 см.