Уряд України уважно вивчає ситуацію на ринку нафтопродуктів, і очікує результатів дослідження ринку від Антимонопольного комітету, а також результатів перевірок контрактних документів від Державної фіскальної служби. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що в разі виявлення порушень антимонопольного законодавства, а також фінансової дисципліни, покарання для порушників буде жорстоким.

«Якщо Антимонопольний комітет знайде змову – можна реагувати, - сказав Володимир Гройсман. – Я також доручив ДФС проаналізувати кожен контракт, кожну декларацію на зловживання. Якщо знайдемо хоч одну гривню зловживання – будемо карати нещадно».

Прем’єр-міністр також звернув увагу, що тенденція до зниження цін ринку нафтопродуктів невластива. Натомість зростання також має бути обґрунтованим. «Ніхто не каже, що треба працювати у збиток, але надприбутків також бути не повинно, - підкреслив Володимир Гройсман. - Ціни не можуть постійно зростати, треба вгамувати апетити у тих, хто їх має».

Глава Уряду зазначив, що готовий зустрітися з гравцями ринку, аби з’ясувати всі позиції.

Довідково

На початку лютого Володимир Гройсман доручив Державній фіскальній службі проаналізувати підстави для підвищення цін на паливо на АЗС, а також закликав Антимонопольний комітет проаналізувати ситуацію на ринку.