Сьогодні, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій спільно з першим заступником голови ОДА Андрієм Гижко та директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимиром Мережко провели зустріч з головою наглядової ради ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» Отто Хібером.

В ході зустрічі Валерій Коровій коротко окреслив загальну суспільно-політичну ситуацію в Україні та поінформував партнерів про позиції у розвитку промислового сектору регіону, над якими працює сьогодні обласна влада.

Не оминув увагою очільник області і процес децентралізації в України та його переваги, які вже відчувають як об’єднані територіальні громади, так і підприємства, що здійснюють свою діяльність на теренах Вінниччини: «В Україні активно йде реформа децентралізації, яка особливо відчувається на місцях. Ви матимете змогу побачити це на прикладі села Глухівці, де знаходиться ваше підприємство, де також відбуваються значні зміни. Завдяки даній реформі доходи в місцеві бюджети зросли в 4 рази, а в деяких територіях зросли в 6-10 раз. Тому, на моє переконання, якщо хтось має бажання побачити Україну – йому необхідно їхати не в Київ, а в регіони, де відбуваються реальні зміни», - зазначив Валерій Коровій.

Характеризуючи особливості Вінницької області, керівник ОДА підкреслив, що на фоні інших областей України Вінниччина утримує позитивну динаміку розвитку. За його словами, впродовж останніх років на території області реалізовано низку потужних інвестиційних проектів, переважна більшість яких має відношення до галузі харчової промисловості – однієї з небагатьох, яка після світової кризи продовжує розвиватися.

 «Я бачив це підприємство ще зі старими технологіями, пам’ятаю перші кроки, здійснені з приходом інвестора, запровадження ним нових технологій виробництва. Сьогодні ж ми бачимо в якісному плані абсолютно інше підприємство. Ми дуже зацікавлені в тому, щоб цей проект розвивався і готові цьому всебічно сприяти», - додав голова ОДА.

Голова наглядової ради ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» Отто Хібер, у свою чергу, зауважив, що на початкових етапах для них було важливо, насамперед, ввести нові технології і налагодити ефективне виробництво.

«В Україні ми почуваємось гостями, а для гостей завжди важливо розуміти, що на місці є хороші друзі і надійні партнери. Протягом останніх років ми побачили саме такий підхід і маємо чітке відчуття того, що зі сторони обласної влади є розуміння. Я пам’ятаю, як декілька років тому ми з вами зустрічались і нас цікавило питання відшкодування податку на додану вартість. І на сьогоднішній день ми дуже раді, що дане питання залишилось в минулому. Я також переконаний, що нам дуже пощастило, що саме у Вінницькій області ми збудували своє підприємство, адже відчуваємо позитивну динаміку його розвитку і плануємо надалі інвестувати в даний проект. Зокрема, в планах будівництво третьої лінії, а це фактично новий завод», - зазначив Отто Хібер та подякував голові облдержадміністрації за сприяння у реалізації проекту.

Наприкінці зустрічі Валерій Коровій висловив глибоке переконання, що подальша співпраця має надважливе значення та пропонує багато можливостей для обох сторін.