Голова Верховної Ради Андрій Володимирович Парубій провів зустріч з Президентами України 1991-2010 років Леонідом Макаровичем Кравчуком та Віктором Андрійовичем Ющенком.

Президенти України подякували Голові Верховної Ради України за здійснені Парламентом кроки щодо декомунізації, відновлення української історичної пам’яті та захисту української мови.

Також Президенти виступили з ініціативою запровадження Дня Української Державності та передали Голові Парламенту України відповідне звернення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ндрій Парубій поінформував Президентів про плани парламентаріїв щодо зміцнення національної безпеки, у тому числі – інформаційної, наголосив на всебічній підтримці української мови, української книги та українського кіно. «Ідея трьох Президентів України – Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми, Віктора Ющенка – законодавчо встановити День Української Державності – надзвичайно актуальна і заслуговує на підтримку Верховної Ради України. – сказав Андрій Парубій. – Вважаю, що після загальнонаціонального обговорення, фахових дискусій, ми приймемо відповідне обґрунтоване рішення. Український парламент був і залишається форпостом українства, тому усі ініціативи, спрямовані на відновлення нашої історичної пам’яті, утвердження української мови, розвитку української культури, зміцнення нашої Незалежності і Державності, будуть нами підтримані».

Також Голова Верховної Ради розповів про зміни у самій будівлі Парламенту, про екскурсійні програми для громадян та гостей і запросив оглянути портал Прапора Незалежності та музейну експозицію, присвячену 100-літтю Української революції в кулуарах Верховної Ради.