Голова Верховної Ради України А.Парубій наголошує, що «немає жодних підстав для проведення в Україні дочасних виборів до Парламенту». Про це він сказав у понеділок, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості проведення дострокових виборів.

А.Парубій зауважив, що «дискусія про дочасні вибори йде весь час, скільки існує і ця Верховна Рада, і попередні Верховні Ради». На його думку, в нинішніх умовах «дочасні вибори – це швидше сценарій дестабілізації, сценарій, який призведе до турбулентності в державі». Голова Парламенту висловив переконання, що «є спільна позиція усіх - і у Верховній Раді України, і у виконавчій владі, і у Президента України – що це той сценарій, який сьогодні небажаний для України, і переконаний, що розмови про дочасні вибори не мають під собою жодного ґрунту».

«Наступний рік буде дуже складний: будуть вибори і Президента, і Верховної Ради України, і я розумію, що наближення виборів дуже актуалізує політичні дискусії і намагання політизувати цей процес,- сказав А.Парубій і додав, - Я зроблю все можливе, щоб Верховна Рада не попадала в цей вир політичних емоцій, щоб Верховна Рада працювала злагоджено, відповідально, як цього потребує ситуація в країні».

Голова Верховної Ради України зазначив, що «перед нами стоїть дуже амбітний порядок денний - це питання антикорупційного суду, закон про національну безпеку і цілий пакет законів, необхідних для виконання Угоди про асоціацію з ЄС, закон про вибори».

«Тому треба думати про роботу, про рішення, які необхідно прийняти Верховній Раді України, а не про дочасні вибори», підкреслив А.Парубій.