Сьогодні, 28 лютого, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко ознайомились з роботою потужного підприємства, основним напрямком діяльності якого є виробництво електрощитового обладнання, монтаж систем автоматики та електропостачання, а такожавтоматизація виробництва, - ТОВ «Промавтоматика».

На ринку України підприємство працює понад 15 років та вже гучно заявило про себе, як про виробника якісної електротехнічної групи товарів, серед яких мікропроцесорні реле та світлодіодні світильники. Крім того, новим напрямком діяльності підприємства є розробка пропозицій готових рішень сонячних електростанцій для побутового використання.

Детальніше з роботою компанії ознайомив її керівник Михайло Ганчук: «Наша компанія має 3 ключових напрямки діяльності: виробництво, торгівля та надання послуг.ТОВ «Промавтоматика» виробляє мікропроцесорну продукцію та різноманітні елементи для монтажу ліній електропередач та підстанцій. Торгівля здійснюєтьсячерез декілька каналів: корпоративні продажі, оптові продажі, роздрібна торгівля (ми маємо 18 спеціалізованих магазинів, які розташовуються здебільшого у великих райцентрах), інтернет-продажі, дистрибуція та участь у тендерних закупівлях. Крім того, в стані розробки, на разі, знаходиться нашаекспортна стратегія. Також, ми працюємо в якості аутсорсингової компанії: проектуємо та обслуговуємо системи електропостачання та автоматизуємо технологічні процеси. На підприємстві працює близько трьохсот працівників, з них близько третини – на виробництві. Середня заробітна плата становить близько 7 тис. грн.».

Крім того, посадовці ознайомились із структурою виробничого процесу, який має дві складові: департамент «Research&development» у складі10 спеціалістів генерує ідеї, оцінює економічний ефект нової розробки і, безпосередньо, запускає її у виробництво.

Також, ТОВ «Промавтоматика» активно співпрацює з різними грантовими фондами: вже понад 4 роки компанія  працює з ЄБРР в рамках надання консалтингових послуг. Це допомогло структурувати компанію, розробити правильну систему рекрутингу та сформувати загальну бізнес-стратегію.

Коментуючи результати візиту на підприємство, Андрій Гижко зазначив: «Ми дуже часто відвідуємо підприємства Вінниччини з ознайомчими візитами і після кожного такого візиту робимо висновок, що ми не маємо потреби в імпортних товарах, адже вітчизняні аналоги нічим не відрізняються. І ми мусимо усіма силами популяризувати нашого вінницького виробника. Ваша продукція має відмінне співвідношення ціна-якість».

Слід зазначити, що компанія постійно перебуває у стані пошуку новітніх наукових розробок. Одну з таких, що належить до енергоефективних технологій презентували посадовцям.

В свою чергу, Володимир Мережко зауважив: «ТОВ «Промавтоматика» - це класичний макет європейської компанії, яка слідкує за корпоративною культурою, за особистісним розвитком кожного працівника. А ваші технологічні ноу-хау просто вражають. Щиро сподіваюсь, що про такого потужного виробника електротехнічних товарів дізнаються не лише на теренах України, але й закордоном».